F.Bahçe'nin eski futbolcusu, Karagümrük'ün teknik direktörü Abdülkerim Durmaz yakınıyor: ‘‘30 yaşımı geçtim ‘Yaşlandın futbolu bırak dediler.' 42 yaşıma geldim, ‘Büyük takımlarda teknik adamlık için gençsin' diyorlar. Bunun bir ortası yok mu?’’
Var elbette. O soruya en güzel yanıtı, bırakın NBA'deki Michael Jordan'ı, hafta içinde Türkiye-Bulgaristan basketbol maçında yine bir sporcu verdi. Bulgaristan'ın guardı Georgi Mladenov 23 dakika kaldığı oyunda, takımını başarıyla yönlendirdi, 3/3'ü üçlük atışla 12 sayı attı, 5 ribaund aldı, 4 asist yaptı, 1 top çaldı. Şimdi bunun neresi ilginç diyebilirsiniz. Takımının iyileri arasındaki Mladenov'un önemi yaşında. Mladenov 1962 doğumlu. Yani, 39'u devirmek üzere. Balkan Şampiyonası'nda yıllar önce Türkiye'ye 51 sayı atan Mladenov'un oğlu da basketbol oynuyormuş. Belki de yakın bir gelecekte baba oğul aynı takımda forma giyerler. Mladenov ile Bulgar takımının yaş ortalaması 25.5. Bu ihtiyar delikanlıyı takımdan çıkardınız mı, 24.36 oluyor. Bulgarların Mladenov için söyledikleri şu: ‘‘Bu takıma birinin ağabeylik yapması lazım.’’ Bizde Orhun Ene için ‘‘Yaşlı, bıraksın’’ eleştirilerini düşününce, biraz tuhaf değil mi? Koşup, mücadele edebilen, yeteneklerini ve zekasıyla bilgisini konuşturabilenler için sporun yaşı yok. Yeter ki, gölge edilmesin.
Şampiyonluk mu, boşverin
Sporda hedef başarıdır, rakiple hırsla ve tüm gücünüzle yarışırsınız. 3. Futbol Ligi 5. Grup'ta ‘‘Kulüp başkanı takımı şampiyon yapmamı istemiyor’’ diyerek Edirnespor teknik direktörlüğü görevinden ayrılan Basri Uzunca ile ortaya çıkan tabloya gülünür, mü ağlanır mı? Spor ne için yapılır sayın başkan Nejat Öztaş? Hedefinizde başarı yoksa, futbolculara o formayı giydirmenin ve takımın başına yeni bir teknik adam getirmenin de anlamı kalmıyor.
2002'ye doğru
Futbolda Dünya Kupası Belçikalı Count Van der Straten Poutoy'un düşüydü, Fransız Jules Rimet'in çabalarıyla hayata geçti. 2002 finalleri için Avustralya ile baraj maçı oynayan Uruguay ise 1930'daki ilk Dünya Kupası'nın evsahibiydi. Uruguay'daki kupanın davetine seyahat şartlarının zorluğu nedeniyle sadece 12 ülke evet dedi. (Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Meksika, Paraguay, Peru, ABD, Belçika, Fransa, Romanya, Yugoslavya) Dört Avrupa ülkesi finaller için Atlantik'i 2 haftalık deniz yolculuğu ile aşarken, boş durmadılar, idmanlarını gemide yaptılar.
Rusedski'den hızlısı yok
Erkeklerde bugüne kadar en süratli servisi atan tenisçi İngiliz Greg Rusedski. Kanada asıllı tenisçi, 14 Mart 1998'de California'daki ATP Turnuvası'nda attığı saatte 239.8 km hızındaki servisle bu dalda rekoru elinde bulunduruyor.
Formula 1'de yeni marka
2002 sezonundan itibaren Toyota firması da Formula 1 Dünya Şampiyonası'na adım atıyor. Mart ayından beri geliştirilen otomobili 11 Grand Prix pistinde test eden Toyota'nın sürücüleri Mika Salo ve Allan McNish. Toyota takımı F1 yarış arabasını 17 Aralık'ta Almanya'nın Köln kentinde tanıtacak. 2002 sezonu için resmi başvuruyu yapan takım, Panasonic Toyota Racing adıyla yarışacak.