Bir yaz gecesi anlatısında buluşmak üzere...

Haftanın seçkisinde dört tane tek kişilik oyun var. Her birinde ustalıklı birer performans bekliyor seyirciyi...

Haberin Devamı

BİR KADIN ÖZGÜRLEŞİR, DÜNYA DEĞİŞİR...

Shirley Valentine (Komediatürk)

Kendini çocuklarına, ondan beklenen eviçi sorumluluklara adamış, mutfağının duvarlarına sıkışmış bir kadın... Ama artık özgürleşme, kendisini iyi hissettiren şeylerin peşine düşme zamanı. Kendisini bir Bodrum tatilinde bulmasının hikâyesi bu. Aslında yeryüzündeki milyonlarca kadına “Şimdi biraz da kendinizi düşünme, kendinizi bulma vakti” diyecek. Sumru Yavrucuk’un etkileyici oyunculuğu eşliğinde elbette. 4 Ağustos Çarşamba 21.00’de, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda. 

Bir yaz gecesi anlatısında buluşmak üzere...

GİDİŞATA ÇELME TAKAN OYUN

Ormanlardan Hemen Önceki Gece (Moda Sahnesi)

Topluluğun son oyunu, Fransa’nın ‘aykırı’ kalemi Bernard-Marie Koltès’in tek nefeste haykırdığı monoloğunun yorumu. Bu dünyaya, bu düzene, bu gidişata ‘yabancı’ bir adamın gezegenin sakinlerine “Bir durup dinleyin” dercesine anlattıklarına, isyanına katılmamak bir hayli zor. Koltès’in metni, Kemal Aydoğan’ın yönetiminde, genç oyuncu Barış Yurtsever’in yumuşak ve özenli yorumuyla etkileyici bir anlam kazanıyor. Yarın akşam 21.00’de, DOTOrmanda’da.
Bir yaz gecesi anlatısında buluşmak üzere...

ERKAL, AHMED ARİF’E SES VERİYOR

Haberin Devamı

Şahdamarım (Dostlar Tiyatrosu)

Genco Erkal sahne hayatı boyunca bu topraklardan çıkan onlarca büyük sese nefesini ekledi. Nâzım Hikmet’in, Can Yücel’in, Aziz Nesin’in, Yaşar Kemal’in dizelerini, hikâyelerini sahnede yeniden yaşattı. Büyük usta son çalışmasında Ahmed Arif’i ölümünün 30’uncu senesinde seyirci karşısına çıkarıyor. ‘Şahdamarım’, ozanın şiir, söyleşi ve mektuplarından Genco Erkal’ın uyarlaması ve yönetiminde oluşturuldu. Bu akşam 21.00’de, Datça Açık Hava Tiyatrosu’nda.
Bir yaz gecesi anlatısında buluşmak üzere...

UNUTULMAZ BİR PERFORMANS: DİRMİT

Sevgili Arsız Ölüm/Dirmit (Tiyatro Hemhâl)

Köyden kente göçen kalabalık bir aile... O aileden çıkan meraklı, komik, zeki, sonsuz bir hayal gücüne sahip genç bir kız. ‘Dirmit’i Latife Tekin’in ‘Sevgili Arsız Ölüm’ünden tanıyor olabilirsiniz. Nezaket Erden’le Hakan Emre Ünal’ın roman üzerinden yaptığı sahne uyarlamasından doğan oyun, ailenin göçten sonraki ‘maceralarını’ alıyor odağına. Nezaket Erden hayranlıkla izletiyor kendini. 5 Ağustos Perşembe 21.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda.
Bir yaz gecesi anlatısında buluşmak üzere...

Yazarın Tüm Yazıları