Paylaş
1850 Restoran
Alaçatı pazaryerinde geçen yaz açılan çok şık bir Antakya oteli ve restoranı. Ancak mönüde sadece Antakya mutfağına özgü yemekler değil, aynı zamanda Ege tatları da var. Yılbaşı için şömineli restoranlarında özel bir DJ playlist’i eşliğinde çok hoş bir mönü hazırlamışlar. Dokuz çeşitten oluşan meze tabağı, ara sıcaklarda paçanga böreği, fesleğen soslu ızgara hellim, ana yemek olarak kestane soslu hindi rosto, kestaneli iç pilav ve tatlı olarak da cevizli kabak tatlısı. Yemeklerini çok beğendiğim 1850’de yeni yıl gecesi, limitsiz yerli içki kişi başı 120 TL.
Rez. (0232) 716 62 82 www.1850alacati.com
Sardunaki
Yunan gecesi ve sirtaki dendiğinde aklıma gelen ilk otel ve restoran Sardunaki. Bu yılbaşı üç gece konaklamalı bir paket sunuyorlar. Üç öğün köy kahvaltısı, iki öğün öğle yemeği, Urla Şarapçılık Tadım Gezisi, bir öğün akşam yemeği ve Sardunaki konseptinde özel yılbaşı yemeği iki kişi için toplam 800 TL. Rez: (0232) 716 68 78 www.sardunaki.com
Barbun’da tadım mönüsü
Alaçatı’nın en iyi fine dining restoranlarından biri olan Barbun, yeni yıla iyi kotarılmış bir degüstasyon mönüsü ile giriyor. Köpüklü şarap
Amuse Bouches, Ekşi maya ekmek-tereyağı, sezon mantarları, truf mantarı, bıldırcın confit, reçel, fillet mignon ızgara yeşil, çikolatalı mousse ve limonlu truffle’dan oluşan mönüye şarap ve yerli içki eşlik ediyor. Kişi başı fiyatı 250 TL. Rez: (0232) 716 83 08 www.barbunalacati.com
Şerefe Meyhane
Geçtiğimiz yaz açılan acayip sevimli bir meyhane. Ustası, Cundalı. Bu sebepten ne zaman gitsek, iyi meze buluyoruz. Yılbaşında 10 çeşit meze ile giriş, kağıtta ahtapot-deniz mahsullü güveç, gemici börek, balık köfte, deniz krep, sütlü balık ile ara sıcak, levrek meniyer ve barbun tava ile ana yemek sunuyorlar. Ayva tatlısı gecenin finali. Kişi başı 35’lik içki dahil gecenin fiyatı 140 TL. Rez: (0232) 716 05 08
Pikante
Kemalpaşa Caddesi’ndeki Picante’nin yeni yıl mönüsü ise şöyle: Hoşgeldiniz kokteyli (satsuma sangria), özel mezeler zeytinyağlılardan donatılmış 12 çeşit ordövr tabağı, ara sıcaklarda ızgara jumbo karides (özel sos eşliğinde), kerevizli yengeç köftesi, enpenada börek, ana yemek olarak da fırında bademli hindi sarma (porcini mantar sosu, iç pilav ve sebze eşliğinde) ve cevizli incir tatlısı (nar sosu eşliğinde). Limitsiz yerli içki dahil kişi başı 175 TL. Rez: (0232) 716 95 41
LuCe Otel
Bu yaz açılan bir hip otel. Her oda birbirinden farklı ve çok zevkli döşenmiş. Görkemli İtalyan evlerinin avlularını andıran geniş bir avlu ve iç bahçe, yeni yıl için kış bahçesine dönüştürülmüş. İki gece üç gün ya da üç gece dört günden oluşan bir paket sunuyorlar. İçinde, 29’unda Dutlu Kahve’de gerçekleşecek sucuk+ekmek partisi, şarap bağı gezisi, kahvaltılar ve 5 çayı ikramları var. Üç gece konaklarsanız bin 50, iki gece konaklarsanız 900 TL. Rez: (0232) 716 64 80 www.lucealacati.com
Paylaş