Zamansız parçalar tasarlamak işimizin en önemli parçası

Duygu Alptekin ve Ahsen Uğurlu... Onlar, moda alanında son derece başarılı olan iki güzel ve bir o kadar da özel isimler. 2012’de “JU ISTANBUL” ismini vererek yola çıktıkları markaları ile ülke sınırlarını aştılar. Ve geçen yıl marka isimlerini yenileyerek “MAISON JU” adı ile yurt dışındaki ilk satış noktalarını Almanya’nın Münih kentinde açtılar. Ayrıca, güncel ve enerjik JU kadınınından da ilham alarak JU STUDIO ready-to-wear serisini yarattılar. Uzun yıllar çeşitli Avrupa markalarına kadın ve erkek giyim koleksiyonları hazırlayan Duygu Alptekin ve Ahsen Uğurlu’nun şimdi kendi markaları ile Avrupa’ya atmış oldukları bu önemli adımı konuştuk. Ve ben de Duygu Alptekin ve Ahsen Uğurlu ile hem kişiye özel tasarımları hem de hazır giyim koleksiyonu ile dünyanın her yerine ulaşmaya devam eden markalarını konuştum. Pandemi nedeniyle herkesin zorlandığını ama heyecanlarını hiç kaybetmeyip üretimlerine keyifle devam ettiklerini anlattılar.Dahası mı? İşte sohbetimiz:

Haberin Devamı

DUYGU ALPTEKİN VE AHSEN UĞURLU İLE 5 SORU 5 CEVAP

Zamansız parçalar tasarlamak işimizin en önemli parçası

1) Merak edilenlerle başlayalım. Bu sezon markanızda neler var?

DUYGU ALPTEKİN: Günümüz koşullarında artık küçük davetler, kutlamalar yapabiliyoruz ve kıyafet seçimlerimiz de bu duruma göre şekilleniyor. Kendimiz de uzun tuvaletler yerine kısa ve eğlenceli parçalar tercih ettiğimiz için bu sezon birçok mini elbise tasarladık ve bu koleksiyon tam olarak istediğimiz etkiyi yarattı. Her kesimden ve her yaş grubundan Ju kadınları bu değişimi büyük beğeniyle karşıladı.

2) Okurlarımızın benden en çok istedikleri soru şu oluyor: Nelere yatırım yapalım?

AHSEN UĞURLU: Kıyafete yatırım yapmak söz konusu olduğunda elbette her dönem giyilebilecek parçaları düşünmek gerekiyor ki MAISON JU’nun genel konsepti zaten hep bu olmuştur. Güncel trendlerden izler taşıyan ancak yıllar boyu sıkılmadan giymek isteyeceğiniz parçalara yatırım yapmak en doğrusu olacaktır. Sade ama şık, vücudunuzda en beğendiğiniz kısmı ön plana çıkaracak bir dekolteye sahip küçük siyah bir elbise, kaliteli bir payetli kumaştan yapılmış natürel tonlarda mini bir elbise, dökümlü şık bir saten pantolon-crop top takım ilk aklımıza gelenler.

3) Peki sürdürebilirlik sizin için ne ifade ediyor?

DUYGU ALPTEKİN: Sadece işimizde değil, hayatımızın her alanında sürdürülebilirlik bizim için çok öncelikli. Bu nedenle yaklaşık dört yıldır vegan bir yaşam tarzını benimsedik ve tasarımlarımızda da artık mümkün olduğunca etik metodlarla üretilmiş malzemeleri tercih ediyoruz. Örneğin, artık ipek kumaş ve gerçek kuş tüyü malzeme kullanmıyoruz. Koleksiyonlarımızda hiçbir zaman gerçek deri kullanmadık, vegan deri tercih ettik. Ekolojik ayak izimizi azaltabilmek adına kumaşlarımızı mümkün olduğunca lokal kaynaklardan temin etmeye çalışıyor, geri dönüştürülmüş malzemeleri daha fazla kullanabilmek adına projeler üzerinde çalışıyoruz. Bunların yanı sıra elbette hızlı tüketilecek moda akımlarını takip etmek yerine zamansız parçalar tasarlamak ve Ju kadınlarında bu konuda farkındalık yaratıp onları yönlendirmek işimizin en önemli parçası.

4) MAISON JU kadını nasıl bir kadın?

AHSEN UĞURLU: Ju kadını artık tek bir coğrafyaya ait değil, dünyanın her yerinde. Çok farklı kültürlerden gelen ve birbirinden farklı beden yapısına sahip ama her zaman devinim içinde. Yani hep kendisinin en iyi versiyonunu yaratma çabasında. Biz tasarımlarımızda işte bu kadının kendisini en iyi hissedeceği formları yaratmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

5) Ve son sorum. Sizin için “lüks” ne ifade ediyor?

DUYGU ALPTEKİN: Lüks bizim için pahalı olanı satın alabilmek değil, bizi ruhen ve zihnen zenginleştirebilecek deneyimler yaşayabilmek demek. Pahalı bir araba veya takı almak yerine sevdiklerimizle de paylaşabileceğimiz güzel deneyimler yaşama şansına sahip olmak. Bunu istediğimiz zaman, istediğimiz yerde yapabiliyor olmak bizim için en büyük lüks.

Haberin Devamı

Zamansız parçalar tasarlamak işimizin en önemli parçası
Zamansız ve çok yönlü parçalar yaratan MAISON JU, özel tasarım ikonik elbiseleriyle Ju kadınına hayatın her alanında eşlik ediyor.

Zamansız parçalar tasarlamak işimizin en önemli parçası

PANDEMİ BİZLERE KONFORLU GİYİNMENİN ÖNEMİNİ ÖĞRETTİ

Ankaralı genç ve başarılı tasarımcı Neşe Aykut’un pandemi şıklığını görünce, şöyle birkaç tüyo istedim.
Bakın neler söyledi:
* Bu süreçte eşofman takımları, bomber ceketler ve teddy bear kabanlar en trend’ler.
* Özellikle eşofman birçok kişinin tercihi. Çünkü zamanımızın çoğunu evlerde geçirdiğimiz için daha konforlu oluyor.
* Bir de pandemiden dolayı kafalar da çok karışık. İnsanlar giymediği şeyleri giymeye, yapmadığı şeyleri yapmaya başladı. Trend’ler arasında ayrıca taşlı düğmeler, büyük yakalar, hırkalar göze çarpıyor.
* Alışverişe çıktığımızda en çok dikkat etmemiz gereken şey, “Seneye bunu giyer miyim?” düşüncesinde olmak. Boş verin bunları düşünmeyi. Siz en iyisi mi sade parçalar ve uzun soluklu giyeceğiniz ürünlere yatırım yapın.

Yazarın Tüm Yazıları