İnsanın hayatında mutlaka aşk olmalı

Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.Kutlu olsun.Kadınların tek yürek oldukları bu önemli ve anlamlı günde, Betül Mardin’i siz okurlarımızla buluşturmanın sevinci var bende.

Haberin Devamı

İnsanın hayatında mutlaka aşk olmalıO, ‘halkla ilişkiler’ mesleğini Türkiye’ye getiren ve kabul ettiren...
Bu mesleğe profesyonellik ve saygınlık kazandıran...
Birçok uluslararası platformda Türkiye’nin adını duyuran...
Ve.
Kendini mesleğine adamış bir duayen.
O bir okul, o bir efsane, o bir yaşam, o bir tarih...
Kısacası.
“Türkiye’nin Oscar’ı.”
* * *
Sevgili Betül Mardin, ilk kitabıma çok büyük destek vermişti.
Benimle ilgili yazdığı, “En geç kırk yaşında tarzını, stilini, amaçlarını bul! Zira, 50 yaşında geç kalmış olursun. Stil yolculuğuna, Aysun Kaba ile başlayabilirsiniz” cümlesi, muhteşem bir sürpriz olmuştu bana.
* * *
Betül Mardin’e, evinde konuk oldum. O sımsıcak, tarih kokan evde çayımızı yudumlarken, keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

1-Güzel yaş almanızın sırrını verir misiniz?
Başarılı, sağlıklı ve mutluyum. Cesaretimi hiçbir zaman kaybetmedim. Tüm gözyaşlarımı neşeye çevirdim, herkesi affettim. İşte yaşamımın sırrı da burada yatıyor.

2-Hayat mottonuz nedir?
Sevmek. İnsanın hayatında mutlaka aşk olmalı. Kadına, erkeğe, çocuğuna, arkadaşına, işine... Fark etmiyor. Sevmek lazım. Sevgi en güzel ilaç.

3-Betül Mardin’in bir stili var. Türkiye’de birçok kadın gerek duruşunuzu, gerek stilinizi feyz alıyor. Peki siz stilinizi nasıl yorumlarsınız?
40 yaşından beri böyle giyiniyorum. Bir kere tarzımı oturttum, bitti. Hiç değiştirmedim. Büyük kolaylık ayrıca. Ben kalça protezi ameliyatı oldum, “Hep bastonla yürüyeceksin!” dediler. Baston öyle girdi hayatıma. Pantolon da etekten daha pratik. Ama hep aynı tarz olacak. Yandan cepli. 40 küsur yıldır da aynı kuaföre gidiyorum. Ben her şeyi uzun soluklu severim. Aynı insanlarla da yıllarca birlikte çalışırım.

4-Gençlere ne gibi tavsiyeleriniz olabilir?
Çalışkanlık, çalışma isteği ve motivasyon şarttır. Olumlu düşünerek, özgüvenlerini artırmaya çalışmalılar. Sürekli ve her gün okumaları, kendilerini geliştirmeleri gerek, yoksa genel kültürde geri kalırlar. Dünyayı takip etmeliler, yaratıcı olmalı ve ustalaşmalılar.

Haberin Devamı

5- Son sorum. Kadının en güzel aksesuarı sizce nedir?
İnci derim. Benim tek aksesuarımdır ve gülümse o da çok iyi bir aksesuardır.

 

BETÜL MARDİN’DEN KADINLARA TAVSİYELER

1- Spor yapacaksın. Günaşırı değil, her gün.
2- Her zaman üretken olacaksın. Beynin meşgul olmalı.
3- Günceli takip edeceksin, gündemi yakalayacaksın.
4- Evlilik şart değil. Kafana takma. Ama sevgilisiz kalma.
5- Mümkünse çocuk yap. Birini çok sevmek, hatta kendinden çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak, sadece ona değil, sana da iyi geliyor. Hayatına anlam katar. Doğurmayacaksan evlat edin, koruyucu anne ol. Ya da birinin geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol.
6- Proteinsiz kalma. İyi beslen.
7- Planlı ol.
8- Olumlu ol. Bardağın boş tarafını görmek maharet değil.
9- Aşk lazım. Bunu unutma.

Yazarın Tüm Yazıları