Paylaş
Yazı İşleri Müdürümüz Neyyire Özkan'ın çok beğendiğim bir tutumu vardır. Türk yöneticilerde az rastlanır. Ekibine asla tutamayacağı sözler vermez. Biz de Neyyire yeni bir projeden söz ettiğinde her zaman ciddiye alırız.
Oysa Türkiye'de işler böyle değildir. Türkiye, daha dile getirilirken gömülen projeler çöplüğüdür.
Üstelik, Türkler mevcut durumdan hep şikayet ederler ama, statükonun gerçekten değişmesi gündeme geldiğinde birden tutumları değişir.
İçişleri Bakanlığı'nın Marmara Belediyeler Birliği ile başlattığı ‘‘İstanbul için yeni bir yönetim modeli'' projesi işte bu nedenlerle beni çok heyecanlandırmıyor.
Beklentilerin hep boşa çıkarıldığı, hayal kırıklıklarının gündelik hale geldiği bir ülkede yaşadığımızı herhalde Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fikret Toksöz de biliyor. O nedenle, Hürriyet'in elektronik gazetesi hürriyetim. com.tr’nin muhabiri arkadaşımız Roşan Karakaş'la yaptığı konuşmada özellikle vurgulamış:
Projenin iki önemli koşulu var. Biri uygulanabilir olması. İkincisi demokratik koşullarda hazırlanması.
Fikret Toksöz, İstanbul için hazırlanacak yönetim modelinin, önceden ortaya atılan çeşitli ‘‘İstanbul Yasası'' projelerinden farklı olduğunu da özellikle belirtme gereğini duyuyor.
Neden? Çünkü biz o kadar İstanbul projesi duyduk, dinledik, yazdık, düşündük ve sonra da gömdük, unuttuk ki!
İçişleri Bakanı, şüphesiz ‘‘bir proje patlatayım da ne müthiş adam desinler'' şeklinde hareket eden bakanlardan değil. Başlattığı projenin bütün ön koşulları (amaçları, yönlendirme grubunu oluşturanlar, seçilen yöntemler) mantıklı ve ciddi.
Biz de bu çalışmayı izleyecek, hatta gazetemiz aracılığıyla tartışmaların içinde yer alacağız.
Ama daha başlangıçta belirtmek istedim: Bu projenin psikolojik koşulları, aşılması gereken en önemli engel!
FAKS: (212) 677 04 21 E-MAIL: agur@hurriyet.com.tr
Paylaş