Paylaş
Çalışmalar; Eğitim, Fiziksel Erişilebilirlik, Hizmet ve Bilgiye Erişim, İstihdam ve Karar Alma Süreçlerine Katılım konuları için ayrı ayrı oluşturulmuş ekiplerce yürütülüyor. Saha çalışmaları için ayrı bir proje dersi açıldı üniversitede. Bu dersi büyük bir istekle alan öğrenciler hem kendileri büyük bir farkındalık kazanacaklar, hem de ortaya koydukları çalışma ile büyük bir farkındalığa yol açacaklar. Saha çalışmalarına Boğaziçi Üniversitesi de kendi öğrencileri ile destek veriyor
Türkiye’de bu yıl ilk kez “Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi” hazırlandı. Söz konusu endeks beş boyuttan oluşuyor. Bunlar; bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme. Endeks belirlenirken, öğretim üyesi 50’nin altında olan üniversiteler hesaplamaya dahil edilmemiş bulunuyor. Bu nedenle, endeks çalışması Türkiye’deki 168 üniversitenin 126’sını kapsamakta. Sabancı Üniversitesi bu endeksin birinci, Boğaziçi Üniversitesi ise altıncı sırasında yer alıyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi”nin, en başarılı üniversiteleri gösteren bir eğitim sıralaması olmadığını, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik konusunda bir yarışa teşvik etmek istediklerini söylüyor.
Bence, bir eğitim kurumunun başarısı öğrencilere sunulan ders programları ve öğrencilerin aldıkları notlarla sınırlı değildir. Hele de bu eğitim kurumu bir üniversite ise… Toplum sorunlarına duyarlılık kazandırılarak mezun edilen öğrenciler, yarınlarımızın umududur.
Bu yüzden, “Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi”nin bu umut yolunda atılmış çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.
Bugün Cumhuriyet Bayramı… Eminim ki, yarınlarımızın umudu olan bu gençler daha da ileriye taşıyacaklar Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni…
Bayramınız kutlu olsun!
Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...
Paylaş