Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“Engellilik ve Sürdürülebilir İstihdam Çalıştayı”

Merhabalar sevgili okurlar. İzmir, 12 Haziran Pazartesi günü engelli bireylerin toplum içinde tüketen değil ‘üreten’ olarak yer alabilmesinin en önemli şartlarından biri olan ‘istihdam’ı konu alan bir çalıştaya ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Çalıştay; İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Müdürlüğü, İzmir Üniversiteleri Platformu Engelsiz Üniversiteler Kurulu, İş ve İşçi Bulma Kurumu İzmir İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Tabip Odası, Karabağlar Belediyesi Engelli Hizmetleri Merkezi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Müdürlüğü ve engellilik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek engellilik ve istihdam alanında yürüttükleri çok katılımlı bir çalışmanın sonucu olarak düzenleniyor. 

Hazırlık aşamasında çok fazla emek barındıran “Engellilik ve Sürdürülebilir İstihdam Çalıştayı” 12 Haziran Pazartesi günü 09.00–17.00 saatleri arasında Ege Üniversitesi, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Çalıştay “Emeğin değeri - istihdam için göze alınanlar” konusunu ele alan giriş konferansı ile başlayacak. Ardından, 10.00–12.30 saatleri arasındaki “İzmir Çözümü Tartışıyor” isimli panel ile engelli bireylerin, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ve işverenin gözünden ‘engellilik ve istihdam’ konusunda önemli paylaşımlarda bulunulacak.

Haberin Devamı

Çalıştay’ın öğleden sonraki bölümlerinde engelli bireyler, işveren temsilcileri ve İş ve İşçi Bulma Kurumu İzmir İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanlarının katılacağı kariyer etkinliği yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası da, eş zamanlı olarak, tanıtım sunumu gerçekleştirecek. Tüm engelliler ve ilgililer bu etkinliğe davetli.

 

“Engellilik ve Sürdürülebilir İstihdam Çalıştayı”

 

Engellilik ve Sürdürülebilir İstihdam Çalıştayı’nın düzenleyicileri, engelli birey istihdamı konusunda farklı kesimlerin bakış açılarının ortaya konulacağı bu Çalıştay ile önemli bir farkındalık yaratmayı hedefliyorlar.

Umarım İzmir’de bir ilk olan bu Çalıştay, engelli istihdamı konusunu olması gereken noktaya ulaştırmak için iyi bir başlangıç olur. 

Haberin Devamı

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileği ile…

 

Yazarın Tüm Yazıları