Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

Çok değerli bir dosta veda…

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Bugün sizlerle bambaşka bir yazıda buluşmayı planlamıştım. Ancak ben bu yazıyı yayına hazırlarken, yani dün, beni derinden üzen ve sarsan bir haber aldım. Biricik eşimin ve benim can dostumuz, kırk dokuz yıllık değerli arkadaşım Talha Gencer’i yaklaşık bir hafta önce kaybetmiş olduğumuzu öğrendim. 

Talha’yı Eylül 1973 başlarında Cam Elyaf Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Tarhan Erdem ile görüşmeye geldiğinde tanımıştım. Sonra mesai arkadaşı olduk ve bu arkadaşlık kısa bir süre içinde derin bir dostluğa dönüştü. Ve bu dostluk kırk dokuz yıl devam etti. 

Haziran’ da değerli büyüğümüz Tarhan Erdem’ in vefatının ardından beni aradığında, böbreklerinden rahatsız olduğunu ve haftada üç gün diyalize girdiğini bildirdi. Yazın ilerleyen günlerinde beni bir kez daha arayarak Bodrum’da olduğunu, diyalize orada devam ettiğini söyledi. Ve sözlerini, her zaman olduğu gibi, “kendine iyi bak” diyerek bitirdi. 

Haberin Devamı

Bu onunla son konuşmamız oldu. Ben ara ara kendisini aradım, ancak ulaşamadım. Ve dün, tesadüfen, O’nu kaybetmiş olduğumuzu öğrendim. Ne yazık ki, hayatımda en değer verdiğim kişilerden biri olan Sevgili Arkadaşım’ ı ebediyete uğurlarken yanında olamadım. Önce değerli ailesine, ardından da tüm sevenlerine sabır diliyorum. 

Sevgili Talha mekânın Cennet olsun. Seni biricik eşim, kardeşin Özer Yelçe’ ye emanet ediyorum. Ben de aranıza katılıncaya kadar birbirinize iyi bakın… 

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz günler dileğiyle…

Yazarın Tüm Yazıları