Paylaş
Bu festivalin açılışını İstanbul’dan gelen “Bremen Mızıkacıları” adlı Perküsyon Gurubu yaptı.
Bremen Mızıkacıları zihinsel engelli bireylerden oluşuyor. Tam 5 yıl önce bir araya gelmişler. Gönüllü Ritim Eğitmeni Yaşar Morpınar Hocaları ile Bremen Mızıkacıları'nın gençleri, ilk kez, 2007 yılında özel bir rehabilitasyon merkezinde buluşmuşlar. "Ritim nedir, ritim aletleri nelerdir, nasıl çalınır?" gibi soruların yanıtlarını ilk kez o gün öğrenmeye başlamışlar. Önceleri, ebeveynler ritim atölyelerini sadece çocukları ve kendileri için birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri bir etkinlik olarak kullanabilmeyi amaçlıyorlarmış. Ancak Yaşar Hoca disiplinli bir çalışma ile bu gençleri elleri ve yürekleri ritim tutan bireyler haline getirmiş.
BREMEN MIZIKACILARI GRUBU - WEB TV
Müziğin insan psikolojisi üzerindeki olumlu ve iyileştirici etkisi çok eskiden beri bilinen bir gerçek. “Bremen Mızıkacıları”nın başarısı ve bugün gelmiş olduğu nokta bunun en güzel örneği. Bu gençlerin sosyal hayata tutunabilmek için bir araç olarak kullandıkları ritim, artık onlar için bir tutkuya dönüşmüş ve hayatlarının önemli bir parçası olmuş. En güzeli ise, göğüslerini kabarta kabarta "bu hayatta bizler de varız" diyebiliyor olmaları.
Yoğun çalışmanın, emeğin ve bu yolda birbirlerine inanmış dev bir ekibin başarısı Bremen Mızıkacıları. 5 yıldır verdikleri 100 civarında konser ise bunun en büyük kanıtı.
Ağrı Patnos’tan güzel bir haber daha aldım geçtiğimiz günlerde. Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölüm Başkanlığı’ndan Sayın Savcı Gürbüz, Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak “Özel Eğitim ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik“ konulu bir dergi yayınlamayı hedeflediklerini müjdeledi.
Söz konusu dergi yılda en az dört kez yayınlanan hakemli bir dergi olacakmış. Engelli bireylerin yaşam kalitelerinin nasıl artırılabileceğinin yanı sıra, yaşam standartlarında yapılması gereken değişikliklere de yer verilecekmiş bu dergide. Ayrıca, yapılan bilimsel araştırmalar ve kongrelerde yayınlanan makaleler de yer bulacakmış bu bilimsel yayında. Sayın Gürbüz, yapacakları bu çalışma ile geniş bir yelpazeye ulaşmayı hedeflediklerini ifade ediyor.
Derginin ilk sayısının 15.07.2012 tarihinde yayınlanması planlanıyor. Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi dergide yayınlanmak üzere makale bekliyor ilgililerden. İlk sayı için gönderilecek makalelerin son kabul tarihi 01.07.2012. Dergiye gönderilecek makalelerin yazımında uyulması gereken bazı kurallar var. Kurallarla ilgili bilgiyi,savcigrbz@gmail.com
adresine yazarak, Sayın Savcı Gürbüz’den alabilirsiniz.
27 Nisan tarihli yazımda da söylemiş olduğum gibi, bana Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” adlı romanını anımsatan bu idealist gençlerin başarılı olmalarını yürekten diliyorum.
Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...
Paylaş