Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar yoğun kış şartlarını yaşadığımız şu günlerde yakacak odun kömür, kışlık kıyafet talepleri haliyle fazlalaştı. Keşke mümkün olsa da herkese yardımcı olabilsek… Sizden ricam lütfen Yetiş Ayşe’nin daha önceki bölümlerini okuyun ve çevrenizdekilere de okutun. Belki sizin belki de çevrenizdekilerin muhtaç birine yardımı olur. “Benim göndereceğim bir kazaktan ne olur…” ya da “50 TL az olur göndermeyeyim…” demeyin… Emin olun ki bir derde derman olmuş olursunuz…

Haberin Devamı

Tüm taleplerinizi aaral@hurriyet.com.tr adresine bekliyoruz.

HAYVANLAR İÇİN…

Yetiş AyşeSevgili dostlar Gamze ve Felix Bildiriyor…

Gamze benim kuzenim, benim canım. Kendisi bir hayvan eğitmeni. Felix ise dünya tatlısı köpeği. Gamze yardıma muhtaç olan hayvanlar için çabalıyor.

Geçen hafta başlattığımız bu bölümde size Gamze’nin bildirdiği bir yardım ihtiyacını paylaşmak istiyoruz.

Bu tatlının adı Karlar Prensi Hamlet. Yuva arıyor.İrtibat için aaral@hurriyet.com.tr ve  aralgamze@yahoo.com adreslerine ulaşabilirsiniz. 

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

ANNEMİN DOĞUM GÜNÜ İÇİN

Ayşe abla merhabalar, annemin haftaya doğum günü. Şimdiye kadar hiç kimseden hediye almadı, biz de maddi imkânsızlıklardan alamadık. Uzun bir süredir yeni hiçbir şeyi olmadı, kendisi için hiçbir şey yapamadı. Bir defa olsun onun için bir şeyler yapıp mutlu etmek istiyorum. Yarın bizi ne bekliyor bilmiyoruz, belki ilk defa elinden tutup sinemaya gidelim istiyorum. Yardım edebilirseniz bizim için çok büyük bir mutluluk olur.

Haberin Devamı

GARDIROBU KIRIP YAKTIM, ODUN KÖMÜR İSTİYORUM

Merhaba yardım sever insanlar ben Kayseri’de yaşıyorum. Bir çocuk annesiyim. Bodrum katta yaşıyorum, yerler beton. Soba kurdum ama odun kömür alamadım. 4 yaşındaki oğlumla çok üşüyoruz. Oğlumun gardırobu vardı onu kırıp yaktım. Odunla kömür istiyorum Allah rızası için yardım edin. 

YAKACAK VE GIDA YARDIMI İSTİYORUM

Sizi rahatsız ermek istemezdim ama Allah da biliyor başka çaremiz kalmadı. Bu sene yardım kömürü dağıtmadılar abla vakıftan, kış burada çok ağır geçiyor, eş dosttan birer torba aldık ama nereye kadar verirler ki? Özelikle akşamları çok soğuk geçiyor, eşim bazen çarşıdan karton falan getiriyor onu yakıyoruz ama ısınmıyor ev, çocuklarım hep hasta düşüyor. Lütfen ablam bize yardımcı olun yakacak ve gıda yardımı istiyorum ablam.

KIŞLIK KIYAFETE VE GIDA YARDIMINA İHTİYACIMIZ VAR

Aslı abla ve Ayşe abla bizlerin gıda yardımına ve kışlık kıyafete ihtiyacımız var. 2 yaşında bir kızım var ve ikinciye hamileyim. Ben S beden giyiyorum, eşim de L beden giyiyor. Bizlere lütfen yardım edin melek ablalar, bizi bu soğuk günlerde yardımlarınız ile ısıtın ne olursunuz.

Haberin Devamı

BURS İSTEYENLER

BURS İSTİYORUM-BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ

Biyosistem Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Üç çocuklu ailenin ortancasıyım. Ailemizi babam otobüs şoförlüğü yaparak geçindiriyor. Ancak kış aylarında iş olmadığı için çalışamıyor. Yurt kirası, yemek ve ulaşım ücretimi yarı zamanlı işlerde çalışarak karşılamaya çalışıyorum. Bununla beraber teknik derslerimizde ekstra malzemeler gerekiyor bunların hepsini ne yazık ki karşılayamıyorum. Diğer kardeşlerim de okuduğu için ailem çoğunu karşılayamıyor. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

BURS İSTİYORUM-ZİRAAT FAKÜLTESİ

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sınıf  öğrencisiyim, bölüm 2.siyim. Ailemin durumu iyi olmadığından dolayı bazı hocalarım sayesinde okulda işe  başladım. Aldığım maaş 300 TL. Ulaşım ücretleri çok pahalı ben bu para ile hem yurt paramı hem yemek paramı hem de ulaşım üretimi karşılamaya çalışıyorum. Babam ve annem işsiz 3 çocuk okutmaya çalışıyorlar. Bana para gönderemiyorlar. Sizlerden yardım bekliyorum.

Haberin Devamı

BURS İSTİYORUM-LİSELİ

Merhaba Ayşe abla ben sosyal bilimler lisesinde okuyorum derslerimde de çok başarılıyım. Ailemden uzakta okuduğum için maddi konuda çok sıkıntı çıkıyorum, cebimde param olmuyor utanıyorum arkadaşlarımdan. Kardeşlerim de okuduğu için ailem sıkıntı içinde ne olursunuz bana bir miktar yardımda bulunabilir misiniz cebimde benim de param bulunsun bende canım istediği zaman kantinden bir şeyler yiyebileyim istiyorum.

FORMASYON ALABİLMEM İÇİN YARDIM İSTİYORUM

Merhaba Ayşe abla benim yetim maaşım kesildi yardımınıza ihtiyacım var çok sıkıntı yaşıyoruz annem yaşlı ve tek başına kardeşlerime de bana da yetişmekte zorlanıyor. Sizin yapacağınız yardıma çok ihtiyacımız var 

Haberin Devamı

BURS İSTİYORUM-ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Karabük üniversitesi  elektrik-elektronik mühendisliğini 3.sınıfı okumaktayım. Aynı zamanda Karabük üniversitesinde tıp mühendisliğine de çap (çift anadal programı ) yapıyorum. Okulda çok maddi sıkıntılar çekiyorum ve okumakta zorlanıyorum. Ev kirasını ve okul masraflarını karşılayamıyorum. Ailemin bana yardım edecek durumu yok. Böyle devam etmesi halinde okulu bırakabilirim. Son çare olarak size yazdım. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var.

BURS İSTİYORUM-KİMYA BÖLÜMÜ

İstanbul Üniversitesi kimya bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim. Her öğrenci gibi benim de masraflarım oluyor. Bazen babamın verdiği harçlık yetmiyor. Okulumun evime uzak oluşundan dolayı ve ders saatleri yüzünden part time bir işte çalışamıyorum, bunun için burs istiyorum. Umarım yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.

Haberin Devamı

BURS İSTİYORUM-RUS DİLİ VE EDEBİYATI

Erzurum’da Rus dili ve Edebiyatı bölümü hazırlık üstü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hiç yıl veya dönem uzatmadım. Seneye son sınıf oluyorum. Devletin KYK yurtlarında kalıyorum, aylık 255 tl ücret ödüyorum. Devlet bursu (400 tl) alıyorum, aldığım paradan 255 tl yurda yatırıyorum, geri kalanı ise okuldan yurda olan yol param. Hafta sonları bir kafede 25 tl ye çalışıyorum fakat derslerim ağır olduğu için her hafta çalışamıyorum, dersler Rusça işlendiği için ekstra çalışma gerektiriyor. Ailem İstanbul’da yaşıyor. 6 kardeşiz. Erzurum aşırı derecede soğuk ve doğru düzgün giysi bile alamıyorum. Zor durumdayım, kaç yere, kaç defa başvurdum kimseden ses seda çıkmıyor maalesef. Yardımseverlerin yardımlarını bekliyorum, teşekkür ederim.

BURS İSTİYORUM-ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Ben Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 2. sınıf okuyorum. İki kardeşiz ailemin en büyüğü benim, kardeşim %95 engelli annem ve babam yaşlı bir şey yapamıyorlar ellerinden bir şey gelmiyor. Ben okulda dereceye girdim üniversitede ilk ondayım . Ama sürekli derslerimi yarıda bırakıp Ankara'ya gidiyorum kardeşim için. Yurtta kalıyorum geçimimizi sağlayamıyoruz benim okul başarım düşmesini istemiyorum bana elinizi uzatın yurt aylığım da bana destek olun benim başarımda etkin olup benim engelli kardeşimin hayatını değiştirmeme yardım edin.

BURS İSTİYORUM-SAĞLIK MESLEK LİSESİ

14 yaşında bir lise öğrencisiyim, sağlık meslek  lisesine  gidiyorum. Ablam üniversite öğrencisi olduğundan pek çok  masrafı  oluyor. Evimiz kira, babam memur annem ev hanımı. Ablam turner sendrom ayrıca kalp hastası anevrizması var. Okula servisle gidiyorum ama sadece sabahları biniyorum, öğlen akşam binemiyorum. Öğrenci  olunca hele de evde 2 okuyan varsa olmuyor, babam yetişemiyor. Kendimce yazdım eksiği var fazlası yok şimdiden teşekkür ederim yardımınız olsa da olmasa da…

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

YENİAYDIN İLKOKULU -ORTAOKULU YENİAYDIN KÖYÜ PERVARİ/SİİRT

Siirt`in Pervari ilçesinin Yeniaydın Ortaokulunda Türkçe öğretmeniyim. Okulumuzu İlk ve ortaokul sabahçı ve öğlenci olmak üzere dönüşümlü kullanıyoruz. Ortaokul öğrenci sayımız 105 kişidir. Sobalı bir okulda eğitim vermekteyiz. Okulda kütüphanemiz var ancak kitaplarımız yok. Sadece bir iki dolap konulmuş kütüphanede okuma kitabı yok denilecek kadar az.  Kitap okuma saatlerinde yönlendireceğim kitaplar olmadığı için çocuklarda okuma alışkanlığının maalesef temelini atamıyorum. Sizden ilkokul ve  ortaokul seviyesine  uygun okuma kitapları istiyoruz. Öğrenciler için okuma kitapları gönderebilecek olanlar olursa çok seviniriz

İHTİYAÇLARIMIZ 

*İlkokul ve ortaokul seviyesinde okuma kitapları

*İlk-Okuma yazma setleri

*Teog hazırlık kaynakları 

 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

*Kırtasiye malzemeleri

*Harita Takımları,yer küre

*Matematik Seti

*Fen Bilgisi Seti

*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar

*Projeksiyon 

*Bilgisayar

Okul Sabit Telefon Numarası :0484 367 30 03

Okul Açık Adresi :Yeniaydın İlkokulu-Ortaokulu Yeniaydın Köyü Pervari/ Siirt

Okul Web Adresi :

*Yeniaydın İlkokulu :http://yeniaydinilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

*Yeniaydın Ortaokulu :http://yeniaydinortaokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

Yazarın Tüm Yazıları