Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe’de yayınlanan her talep bizler için çok kıymetli.

Haberin Devamı

Özellikle okullar için hassasiyet göstermenizi rica ediyorum. Ayrıca burs isteyen öğrencilerimize aylık olarak göndereceğiniz 50-100-150 TL bile çok büyük yardım olacaktır. Diğer talepler başlığı altında sunduğumuz yardım isteklerine el uzatmanız bir ailenin mutluluğu olduğunu unutmayın lütfen.

 

Tüm talepleri aaral@hurriyet.com.tr adresine bekliyoruz.

 

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

 

BOSTANBÜKÜ KÖYÜ İLKOKULU -ORTAOKULU SAFRANBOLU/KARABÜK

Karabük'ün Safranbolu ilçesinin Bostanbükü köyünde Türkçe  öğretmeniyim. Okulum ilkokul/Ortaokul olarak aynı binada eğitim veriyor. Okulumuzun kütüphanesi yok. Sınıf kitaplıklarımız boş. Öncelikli ihtiyacımız kitap. Çocuklarımın severek okuyacağı  ilkokul -ortaokul seviyesinde kitaplara ihtiyacımız var.

 

Haberin Devamı

İHTİYAÇLARIMIZ:

 

*İlkokul ve ortaokul seviyesinde okuma kitapları

 

*İlk okuma-yazma setleri

 

*Teog hazırlık kaynak kitapları

 

(Not: Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz. Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

 

*Kırtasiye malzemesi ve  A4 kağıdı

 

*Okul çantaları

 

*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar

 

* Beden Eğitimi dersimiz için spor malzemeleri  (Özellikle top)

 

*İnteraktif eğitim cd’leri

 

Okul Sabit Telefon Numarası: 0370 741 20 14

 

Haberin Devamı

Okul Açık Adresi: Bostanbükü İlkokulu -Ortaokulu Bostanbükü Köyü Merkez Mahallesi Karabük Caddesi No :9 Safranbolu/Karabük

 

Okul Web Adresi :

 

*Bostanbükü İlkokulu: http://bostanbukuio.meb.k12.tr/

 

*Bostanbükü Ortaokulu: http://bostanbukuoo.meb.k12.tr/

 

SALİHLİ İLKOKULU SALİHLİ KÖYÜ ERGANİ/DİYARBAKIR

 

Okul sobayla ısınıyor. Önümüz kış ve öğrencilerimizin ailelerinin  maddi durumu pek iyi değil. Bu yüzden sizlerden yardım talep ediyoruz.

 

İHTİYAÇLARIMIZ :

 

*İlk okuma -yazma setleri

 

*İlkokul seviyesinde hikaye/okuma kitapları

 

(Not: Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

 

*Kırtasiye Malzemeleri

 

*Okul çantası

 

Haberin Devamı

* Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar

 

*Haritalar ve eğitsel materyaller

 

*Bayrak ve Sancak

 

*Bilgisayar

 

*Projeksiyon

 

Okul Sabit Telefon Numarası: 0412 625 01 00

 

Okul Açık Adresi: Salihli İlkokulu Salihli Köyü Ergani /Diyarbakır

 

Okul Web Adresi: http://salihliilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

BURS TALEPLERİ

 

BURSA ÇOK İHTİYACIM VAR

 

Abla sizden geçen sene burs istemiştim ama maalesef geri dönüş olmadı. Zar zor İkinci sınıfa geçtim ama ne derslerime tam anlamıyla yoğunlaşabildim ne de kendime. Çok fazla sağlık problemleri yaşadım. Şimdi sizden geçen yıla oranla daha çok ihtiyacı olan bir öğrenci olarak yazıyorum ve yardım istiyorum. Lütfen bana burs için yardımcı olun.

 

Haberin Devamı

50 TL BİLE YETERLİ

 

Celal Bayar Üniversitesinde okuyorum, ailemin maddi durumu iyi olmadığı için beni okutmakta zorlanıyorlar. Part time işte çalışıyorum ama okul masrafımla yurt param için yeterli olmuyor. Bana 50 TL’lik yardımınız olursa en azından otobüs paramı çıkartırım. Yardımlarınızı bekliyorum.

 

KPSS KİTABI İSTİYORUM

 

Merhaba Ayşe abla, ben İngiliz dili edebiyatı okuyorum, son sınıf öğrencisiyim. Annem babam ayrı, aylardır nafaka ödenmiyor çok zor durumdayız. Annem ancak 4 kardeşimi okutabiliyor, üstüne benim formasyonum ve şimdiyse kpss kitabı masrafım çıktı. İnanın alamıyorum, arkadaşlarım başladı bile ben bekliyorum hala. Kitaba çok ihtiyacım var, imkânlarımla alan kitaplarını anca alabildim. Bir arkadaşım buradan yardım alabileceğimi söyledi. Sizden ve okurlardan yardım istiyorum bana yardımcı olabilecek birileri olursa çok memnun olurum.

 

Haberin Devamı

10 LİRA PARAM VAR

 

İl dışında okuyorum ve ailemin maddi durumu zaten çok kötü. Babam köy korucusu,  ben Konya’da okuyorum onlar Kahramanmaraş’ta yaşıyorlar. Ev uzak ve biletler çok pahalı, cebimde harcayacak 10 lira param var. Daha yardımcı kitap bile alamadım, tek umudum sizsiniz lütfen yardım edin.

 

KİTAPLARIMI BİLE ALAMADIM

 

Üniversiteyi yeni kazandım. Okulum 5 Eylülde açıldı ve hocalar kitap istediler ama babamın maddi durumu iyi olmadığı için alamıyorum. Babam çiftçi. Çok zor durumdayım. Bir tane de okuyan kardeşim var ve babam ikimizin de ihtiyacını karşılayamıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

KURSA GİDEBİLMEK İÇİN DESTEK İSTİYORUM

 

Aydın Adnan  Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri 3. Sınıf öğrencisiyim. Şu ana kadar kyk bursuna başvuru yaptım ama her seferinde çıkmadı. Babam ve annem otelde kat temizleyici olarak çalışıyorlardı. Geçen sene yaşanılan turizm sıkıntısı olduğu için işten çıkarıldılar. Annemin ayağı kırılması ile daha da zor durumda kaldık, babam da tek başına bize para yetiştirmeye çalışıyordu ama sigorta olmayınca daha da zorlandık. İki tane kardeşim var, en küçük olan ortaöğretim ortanca olan kardeşim de lise son sınıfa gidiyor. Son sınıf olduğu için ciddi dershane parası gidiyor, köyde yaşadığımız için her gün şehre gidiyor. Onun masrafları da katlanınca ailem bana para göndermekte zorlanıyor. Benim hayalim üniversitede araştırma görevlisi olarak kalabilmek, bunun için derslerimi yüksek tutmaya çalışıyorum. İngilizce kursuna gitmem gerekiyor ama maddi durum yetersiz kalıyor  bursa cidden çok ihtiyacım var. Arkadaşımın tavsiyesiyle size yazmak istedim. Sizden burs talep ediyorum yardımlarınızı bekliyorum.

 

OKULUMU BİTİREBİLMEK İÇİN DESTEK İSTİYORUM

 

Merhaba ben Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulu son sınıf öğrencisiyim. Son sınıf olmam ve okulumu normal dönemimde bitirmek için uğraştığım için dersler yüzünden çalışamamaktayım. İzmit’te kirada kalıyorum ve ev giderlerinin altından kalkamıyorum. Az da olsa ufak bir gelir benim için çok iyi olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.

 

SİZDEN DAHA ÖNCE DE BURS İSTEDİM DÖNÜŞ OLMADI

 

Geçen yıl Aydın Adnan Menderes Üniversite Ziraat Fakültesini kazandım. Busene 2. Sınıf öğrencisiyim. Geçen sene maddi sıkıntılar çektim. Bu sene de çizim dersim var ve onun malzemeleri falan birçok araç gereç almam gerekiyor. Bu yazıyı ikinci kez yazıyorum size. Benden başka okuyan kardeşim var 2 tane, o yüzden babama daha fazla sıkıntıya girmesini istemiyorum sizlerden yardım talep ediyorum.

 

KARDEŞİMLE YARDIMINIZI BEKLİYORUZ

 

Kardeşim ve ben aynı üniversite de okuyoruz. Ben 3. sınıf (Bilgisayar Müh.),kardeşim 2. sınıf (Türk Dili ve Edebiyatı)  öğrencileriyiz. Aile gelirimiz sadece babamın maaşı. Babam kamuda işçi olarak görev yapmakta. Haliyle bizim giderlerimize yetişmesi zor. Çalışmam gereken zamanlar oluyor fakat dersler sınavlar derken zaman sıkıntısı oluyor bir şekilde ayarladığım günler oluyor fakat bu seferde yorucu oluyor ve okulu asmak zorunda kalıyorum. Sizden ricam bu yazımı paylaşırsanız en azından kardeşim veya bana yardım etmek isteyen biri çıkabilir. Şimdiden çok teşekkür ediyorum iyi günler diliyorum.

 

DİĞER TALEPLER

 

YER BETON, ÇOCUĞUM ÜŞÜYOR HALIFLEKS İSTİYORUM

 

Allah razı olsun sizden iyi ki varsınız. Sizden ricam benim evim sobalı, malum kış da geliyor. Her kış çok soğuk oluyor yerden ve evi ısıtma sorunu yaşıyorum. Oğlumu çorapsız gezdiremiyorum abla, halıfleks almam gerek ama maddi yönden yetemiyorum. Yer beton olduğu için çok soğuk oluyor iki halı seriyorum ama yine de çok acık yerler kalıyor. Söylemeye utanıyorum ama gıdaya da çok ihtiyacım var inanın. Sizden ricam bana halıfleks alabilmem ve gıda için yardım edecek birileri olur mu diye sana yazmak istedim abla.

 

KARDEŞLERİM İÇİN YARDIM İSTİYORUM

 

Merhaba Ayşe abla geçen haftalarda talebimi yayınladınız fakat hiçbir geri dönüş olmadı. Bu sebeple çok utanarak tekrar yazıyorum. Çok zor şartlarda geçinmeye çalışıyoruz. 2 kardeşim okuyor, hiçbir ihtiyaçlarını alamadık servis ücretlerini ödeyemedik, harçlıkları bile yok. Bize biraz olsun destek olabilirseniz çok mutlu oluruz.

 

ÇOCUKLARIM İÇİN KIYAFET DOLABI İSTİYORUM

 

Benim evim çok kötü durumda, rutubetten kıyafet dolabımız hep çürüdü. Çocuklarımın temiz kıyafeti hep mahvoldu. 2 senedir kırık çürük dolapla idare ettim, o da çöktü artık. Kıyafet dolabı yardımı istiyorum, küçük ya da kullanılmış olması fark etmez, bez dolap da olabilir zaten yerim küçük. Bir de rica etsem 5 yaşına girecek oğlum için kıyafet istiyorum. Hiç kıyafeti kalmadı. Ne olur bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkürler.

 

BEBEĞİM İÇİN YARDIM İSTİYORUM

 

Öncelikle böyle bir iş yaptığınız için size çok teşekkür ederim. Benim 4 aylık bir bebeğim var. Eşim asgari ücrete çalışıyor. Ben çalışmak istedim ama bebeğim küçük olduğu için çalışamıyorum. Evimiz kira. Bebeğimin ihtiyaçlarına yetişemiyorum. 2 yıllık evliyim. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Geçim sıkıntısı çekiyorum. Elimizden tutan olursa çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Yazarın Tüm Yazıları