Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar okulların açıldığı şu günlerde öğrencilerimize ve ailelerine destek olmak istiyoruz. Bütçeniz doğrultusunda burs, harç parası, servis ücretleri için küçük yardımlarda bulunmanızı rica ediyorum. Tüm talepler için aaral@hurriyet.com.tr e-posta gönderebilirsiniz.

Haberin Devamı

 

Bebek bezi istiyorum

 

Ayşe ablacım sizden bir ricam var. Henüz 15 günlük oğlum var. Eşim asgari ücretle çalışıyor, evimiz kira. Yetişemiyoruz maalesef masraflara. Okurlarınızdan bebeğime bez gönderebilecek olan varsa inanın çok duacı olurum ablam.

 

Engelli olduğum için bıraktım

 

Iğdır Üniversitesinde Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler okudum fakat örgün öğretimi tamamlamayıp öğrenimi açık öğretime çevirdim. Örgün öğrenimimi  %70 bedensel engelli olduğum için bıraktım. Maddi sıkıntılar eklenince okula gidip gelemiyordum. Ailemin en büyüğü benim, 10 kardeşiz. Üç kardeş üniversite okuyoruz. Annem ve babam eğitim masraflarımızı karşılayamıyor. Sizden bir yardım eli bekliyorum, bu hem bana diğer okuyan kardeşlerime de ilham olacaktır. Çok teşekkür ederim.

 

Haberin Devamı

Yardımcı olun bize

 

Kanser hastasıyım. 2 kızım okula gidecek, ilkokul 1. sınıfa ve ortaokul 1. Sınıfa başlayacaklar.  Maddi sıkıntılarımızdan dolayı okul ihtiyaçlarını alamıyoruz. Allah rızası için yardımcı olun bize abla.

Kurs için yardım istiyorum

 

Balıkesir Üniversitesi makine bölümü okuyorum. Ailem Bursa’da ikamet ediyor. Evde sadece babam çalışıyor, ek gelirim yok ve bir kız kardeşim var. Babama yük olmak istemiyorum. Bu yüzden de ara sıra part time işlerde çalışıyorum. Yabancı dil ve DGS kursuna gitmek istiyorum, iki kursumun bedeli yaklaşık yıllık 4000 TL ve ben bunu sizden bir sene boyunca talep ediyorum. Ekmeğimi elime aldığım zaman bana yardım eli uzatanları unutmayacağıma ve benim konumumda yardıma ihtiyacı olanlara imkânlarım müsaade ettiği sürece yardımcı olacağıma söz veriyorum...

Size derdimi anlatmamı üniversitede bir hocam önerdi

 

Haberin Devamı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletme son sınıf öğrencisiyim.   Ailemin en büyüğü benim. Annem Babam hastalıklarından dolayı sürekli ameliyat oluyorlar. Hem anne ve babama ve diğer küçük kardeşlerime bakma yükümlülüğü üzerimde. Kaç senedir yurt başvurusunda bulunuyorum bana çıkmıyor. Ailemin hiç bir geliri yok. Ayşe Abla size derdimi anlatmamı üniversitede bir hocam önerdi. Bana bir umut oldunuz. Ev kiramda bana yardım edilmesini istiyorum. Allah razı olsun şimdiden.

Bebeğin masraflarını karşılayamıyoruz

 

Ben 3 yıllık evliyim laborantlık okudum üniversitede kredi aldım. 2 yıl iş aradım fakat bulamadım hastanelere yerleşemedim. Eşim asgari ücrete çalışıyor evimiz kira evimiz için aldığımız eşyaların kredisini ödüyoruz. Bir bebeğimiz oldu, onun masrafları da eklendi. Benim üniversitede aldığım krediyi de ödüyoruz gerçekten çok zor durumdayız. Bebeğin masraflarını karşılayamıyoruz. Dolabımızda yiyecek bir şeyimiz bile olmuyor bazen. Yardıma ihtiyacımız var sesimi duyup bana yardımda bulunursanız çok sevinirim. Allah sizden razı olsun.

 

 

Haberin Devamı

Bu kaçıncı oldu bilmiyorum

 

Merhaba Ayşe abla bu kaçıncı oldu bilmiyorum ama ihtiyacım olduğu için tekrar yazmak istedim. Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim şehir dışında okuduğum için çok fazla masrafım oluyor ve babam emekli maaşıyla bu masrafları karşılamakta zorlanıyor, ona destek amaçlı yazın çalışıyorum ama çalıştığım da giderlerimi karşılamıyor. Sizden ricam az da olsa yardım edebilecek birisi dönüş yaparsa çok memnun olurum.

 

Bilet alacak para bile bulmakta zorlanıyorum

 

Merhaba Ayşe abla, Kars Kafkas üniversitesi 3.sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için zorlanıyorum. Yurt paramı ödeyemiyorum, okullar açılıyor 2 hafta sonra dersler başlayacak ve ben bilet alacak para bile bulmakta zorlanıyorum. Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz?

 

Haberin Devamı

Servis ücreti için destek

 

Biz 3 kardeşiz, ben lise 2 abim lise 3 ablam ise üniversite 1. Sınıfa gidiyor. Evimiz okula uzak olduğu için servise binmek mecburiyetindeyim. Babam inşaat işçisi, durumuz iyi değil. Bana yardımcı olur musunuz?

 

Yetim maaşım kesildi

 

25 yaşındayım, üniversitede okumaktayım. 25 yaşını doldurduğum için yetim maaşım kesildi 4.sınıf öğrencisiyim okulumu tamamlamam için sizlerden destek istiyorum.

 

Tıp öğrencisine acil yardım

 

Merhaba Ayşe abla ben Mustafa Kemal Üniversitesinde 2. sınıf Tıp öğrencisiyim.  Okul kitaplarım çok masraflı, maddi durumumuz yeterli olmadığından dolayı okumakta çok zorluk çekiyorum. Babam asgari ücretle çalışıyor, diğer kardeşlerim de okuduğundan maddi açıdan çok zorlanıyoruz. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Yardımınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.    

 

Haberin Devamı

Lütfen bize yardım edin, iki kardeş birlikte okuyalım

 

Konya Selçuk Üniversitesi iktisat bolumu ikinci sınıf öğrencisiyim.1 kardeşim daha var. O bu sene üniversiteye hazırlanacak. Babamın bu sene iş yeri iflas ettiği için tazminatsız emekli ettiler, emekli maaşı ancak birimize yetebilir. Ya ben okulumu dondurup çalışıp babama yardım edeceğim kardeşim hazırlanacak ya da kardeşim çalışıp benim okumama yardım edecek. Bana devlet yurdu da çıkmadı. Hiç bir kurumdan da burs almıyorum. Muhakkak burs almam lazım yoksa birimizin fedakârlık yapması lazım. Abi olduğum için herhalde onu da ben yaparım. Ama bir burs hakkı kazanırsam kardeşimle paylaşırız, ikimizin de okul hayati devam eder. Lütfen bize yardım edin, iki kardeş birlikte okuyalım. Şimdiden Allah razı olsun.

Harçlıkları bile yok

 

Asgari ücretle kirada oturup geçinmeye çalışan bir aileyiz. Okullar açıldı ama kardeşlerimin hiçbir ihtiyaçlarını alamadık servis ücretlerini ödeyemedik, harçlıkları bile yok. Bize destek olabilirseniz çok mutlu oluruz

Engelli abimin geliri ile geçinmeye çalışıyoruz

 

Merhabalar. Öncelikle böyle bir hizmetinizden dolayı teşekkür ederim.Ben KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNİ kazandım.Ancak okumam için maddi durumumuz yeterli değil.Babamı yıllar önce kaybettim.Engelli abimin geliri ile geçinmeye çalışıyoruz.Evimiz kira ve başka şeyler.Liseyi okul birinciliğiyle bitirdim ve tek amacım okumak.Okumam için bana burs yardımı yapabilecek,iyi kalpli insanlara ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Kışlık kıyafete ihtiyacım var
Merhabalar 38 beden s-m arası kışlık kıyafete ihtiyacım var. Göndermek isteyen olursa şimdiden teşekkür ederim.

Tek seferlik yardım benim için yeterli olur

Celal Bayar üniversitesini kazandım, kaydımı yaptırdım ancak ailem harç parasını  yatırabildiler. Kalacak yurdun parasını hemen istedikleri için okula gidemedim, oraya gidip bir iş bulup masrafımı çıkartabilirim ama şu an kalacak yerim olmadığı için okula gidemedim. Bana bir aylık yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 

Yazarın Tüm Yazıları