Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar her hafta Yetiş Ayşe için aaral@hurriyet.com.tr adresine gelen e-postaları özenle inceliyoruz. Gerekli araştırmaları yapıp, doğruluğundan emin olduğumuz talepleri sizlere sunuyoruz. İnanın ki bu basit bir iş değil. Gelen talepleri kopyala-yapıştır yapıp yayına iletmiyoruz. Araştırıyoruz, soruşturuyoruz, emin oluyoruz!

Haberin Devamı

 

Özellikle asistanım Aslı Işıktaş’ın telefonu binlerce insanda mevcut, tek tek arıyoruz yardım isteyenleri, evlerine gidip ziyaret ediyoruz. Bunun böyle olduğunu zaten Yetiş Ayşe gönüllüleri çok iyi biliyor. Yetiş Ayşe’yi ilk defa okuyan ve bizim yıllardır yaptıklarımızı bilmeyen, hasbelkader yardımcı olmak isteyen kişilerin güvensiz tabirleri, hem ekibimi hem de yardım isteyenleri yargılayıcı yaklaşımları bizi gerçekten üzüyor…

 

Sonuç itibariyle biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz ve gücümüz yettiğince Yetiş Ayşe olarak insanlara yardım etmeye devam edeceğiz.

 

Bu haftaki taleplerin hepsi birbirinden değerli. Her talebi yardım gelinceye kadar yayınlayacağız ancak özellikle “hasta çocuklarım için” başlıklı yardım çığlığına acilen el uzatmanızı sizden rica ediyorum dostlar. Hepinize sonsuz sevgiler.

 

Haberin Devamı

“İyilik yap denize at, balık bilemezse Halik bilir…”

 

Hasta çocuklarım için

Merhaba ablacım en çaresiz anımda seni söylediler bana. Ben 27 yaşındayım. 14 yaşımda başlık parası karşılığı, küçükken menenjit geçiren biriyle zorla evlendirildim. 4 çocuğum var. Yaklaşık 1 sene önce kaza sonucu sağ elimi kaybettim, çocuklarıma bakamıyorum. En küçüklerim ikiz. Bu hayatta elimden sonra yaşayacağım sınavlarım varmış. İkiz çocuklarım çok hasta, bir tanesinin başında 3 tane kitle var. Diğerinin de kalbinde köprücük damarı açık, sürekli tedavi ettirmek zorundayım. 9 ve 8 yaşındaki kızlarımı geçen sene okula yollayamadım. Çaresizlik çok kötü Allah kimsenin başına getirmesin. Canım ablacım umudumu kaybettim artık, yeşil kart kullandığım için birçok yerde tedavi eksik kalıyor. Mama veriyor doktorlar alamıyorum, bez alamıyorum, sağlıklı besleyemiyorum. Senle Aslı ablamın vesilesiyle iki çocuğumun sağlığı için okurlarınızdan yardım istiyorum Allah rızası için.

 

Haberin Devamı

Eğitimime devam edebilmek için
Merhaba Ayşe abla ben üniversite öğrencisiyim. Evimiz kira, herhangi bir yan gelirimiz yok. Babam tek çalışıyor, babam serbest işle uğraşıyor ve yaşı büyük olduğu için iş bulmakta zorlanıyor. Benim de okulu okumam zorlaşıyor. Abla sizden ricam bana yardımcı olmanız.

 

Ailecek çok zor durumdayız
Babam iş bulamadığı için kiramızı bile ödeyemedik, çok zor bir dönem geçiriyoruz. Bize bu dönemde destek olursanız çok mutlu oluruz. Hepinize teşekkür ederim.

Okulumuza yardım talebi
Şanlıurfa ili Siverek ilçesine 22 km. uzaklıktaki Kapıkaya Köyü İlk-Ortaokulunda müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. Yaklaşık olarak 550 öğrenci mevcudumuz var. Malumunuz köy okulu olduğu için eksiklerimiz bir hayli fazla. Bunlardan en önemlileri de dizüstü bilgisayar, A4 kâğıdı ve futbol topu. Dersleri görselleştirebilmek ve öğretimi kalıcı hale getirebilmek için bilgisayar çok gerekli. Hafta sonu takviye kurslarında deneme sınavları için ise 50 paket A4 kâğıdı acil ihtiyaçlarımız arasında. Beden Eğitimi derslerinde çocukların oynamaları için ise futbol topu en önemli ihtiyaçlarımız arasında. Bizlerden desteğinizi esirgemezseniz çok memnun oluruz.
Umuyorum ki bu talebimize olumlu yanıt vereceksiniz diye düşünüyorum. Müjdeli haberlerinizi bekliyor olacağız. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Sağlıcakla kalın.

Tek seferlik yardıma ihtiyacım var
Üniversite mezunuyum, yüksek lisans yapmayı çok istiyorum. Tercihlerde bulunuyorum ama kazandığımda ilk ayki masrafların altından nasıl çıkarım diye düşünmeden edemiyorum. Annem çok istiyor, çok özeniyor master yapmamı ama babamın maddi durumu iyi değil. Annem de belinden rahatsız olduğu için bir işte çalışamıyor. Kazanıp da gidemezsem diye korku içerisindeyiz. Ben yerleştikten sonra çalışır harçlığımı karşılarım ama ilk ay gittiğimde sizlerin yardımına ihtiyacım var, el uzatırsanız çok sevinirim.

Haberin Devamı

 

Formasyon alabilmem için

Merhaba Ayşe abla ben üniversiteden bu yıl mezun oldum. Annem sadece babamdan kalan maaşla hepimizi geçindirmeye çalışıyor, çok sıkıntı çekiyoruz. Atanmak için uğraşıyorum ama maddi sıkıntılardan dolayı mümkün olmuyor. Formasyon almam gerekiyor,  fazla bir şey beklemiyorum sadece formasyon alabilmem için yardımcı olunursa çok mutlu olurum.


Lütfen sesimi duyun

Merhaba Ayşe abla talebim daha önce de yayınlandı ama bana yardım gelmedi. Kardeşim fen lisesini kazandı, ben Mustafa Kemal Üniversitesi 2. sınıf Tıp öğrencisiyim. Maddi sıkıntılardan dolayı çok zorlanıyoruz bize yardımcı olur musunuz lütfen. Okul kitaplarım çok masraflı, maddi durumumuz yeterli olmadığından dolayı okumakta çok zorluk çekiyorum. Babam çok düşük maaşla çalışıyor. Küçük kardeşim de liseye başlayacağından dolayı daha çok sıkıntı çekiyoruz. Acil yardımınıza ihtiyacım var.

 

Haberin Devamı

Yol parası yardımı
Merhaba, sizlerden daha önce de yardım talebinde bulunmuştum. Ne yazık ki geri dönüş olmadı. Ben üniversite öğrencisiyim. Kız kardeşim de Anadolu Lisesi kazandı, fakat uzak olduğu için yol parası masrafı var. Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Kız kardeşim için aylık 200 ya da 300 lira yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

 

Öğretmen olabilmek için bursa ihtiyacım var
Ayşe ablacım merhabalar. Bir arkadaşım sizin bana yardım edebileceğinizi söyledi ve ben de yazmak istedim. Bu sene üniversite sınavında ilköğretim matematik öğretmenliğini kazandım. Beni bugünlere getiren öğretmenlerim gibi benim de küçük öğrencilerim olacak ve bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum. Fakat kazandığım üniversite yaşadığım yerden farklı bir şehirde bulunuyor. Ve oraya gidip okumak istiyorum fakat maddi yetersizlikler hem ailemi hem de beni zorlayacak eminim. Sizden gelecek maddi yardımlar  beni o kadar sevindirir ki. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

Yazarın Tüm Yazıları