Yaşamak çok nadir rastlanan bir şeydir. Çoğu insan sadece var olur

Günaydın yepyeni bir haftaya başlıyoruz. Dün gece gerçekleşen Yeniay’ın etkisiyle kendinizi köşeye sıkışmış ve nefes alamıyor duygusu içinde hissetmiş olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Özellikle Başaklar, balıklar, yay ve ikizler için biraz daha zor geçmiş olabilir. Her şey biranda hiç olmadığı kadar ciddileşmiş gibi gelebilir size. Belki de bugüne kadar sizin için harika giden bir şeylerle yüzleşmek durumunda kaldınız. Bu Yeniay’ın özünde işte her şeyi ciddi yönüyle değerlendirmek var. Artık yaşamınıza dair planlar yapmak ve sıkıştığınız köşeye bir daha sıkışmamak adına önlemler almak gerekli. Bunları detaylı bir şekilde dünkü köşe yazımda belirttim. Tekrar okuyabilirsiniz. Şimdi önümüze bakıp günümüzün değerlendirmesini yapalım.

Ay bugün başak burcunda ilerliyor. Dün gerçekleşen yeniayın etkilerini bugünden itibaren görmeye başlıyoruz. Bugün üzerimizde fazlasıyla biriken ve bizi gerçek yaşamdan soyutlayan işlerimizi çevremize paylaştırma kararı alabiliriz. Yeniay ile birlikte bizler de yaşamımızda nelerin değişmesi gerekiyor? Hangi alanda değişiklik yapmalıyız? bunu daha net belirliyor olacağız. Merkür’ünde başak burcunda hareket halinde olması ve Uranüs-Satürn ile sağlam bir kontak kurması size yapmanız gerekenler konusunda fazlasıyla destekçi. Sadece bu noktada kendinize inanmanız ve değişimi arzulamanız gerekmektedir. Geçmişte bazı yanlış kararlar vermiş ve bunun akabinde sıkıntılı bir süreçten geçmiş olabiliriz. Ancak durum ne olursa olsun insanoğlu istediği sürece yaşamını konforunu sağlayacak derecede donatılmış üstün bir varlıktır. Onu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği düşünebilme gücüdür. O halde daha fazla vakit kaybetmeye ve bahaneler üretmeye hiç gerek yok. Düşüncelerimizi pratik bir yol ile sergileme zamanı gelmiş bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli hikayesine; 

Nebraska'da yaşlı bir adam yaşardı.
Patates ekimi için bahçeyi sürmesi gerekiyordu. Fakat bu çok zor bir işti. Tek oğlu olan David ona yardım edebilirdi ama o da hapisteydi.
Yaşlı adam oğluna bir mektup yazdı ve durumunu izah etti:
Sevgili David,
Patates bahçemi belleyemeyeceğimden kendimi çok kötü hissediyorum. Bahçeyi kazmak için oldukça yaşlanmış
sayılırım. Burada olsan bütün derdim bitecekti. Biliyorum ki, sen bahçeyi benim için hallederdin.
Sevgiler Baban...

Yaşlı adam, birkaç gün sonra oğlundan bir mektup aldı.

Babacığım,
Allah aşkına bahçeyi kazma, ben oraya cesetleri gömmüştüm. Sevgiler David...

Ertesi gün sabaha karşı 4'te, FBI ve yerel polis çıkageldi. Tüm sahayı kazdılar. Ama hiçbir cesede rastlamadılar. Yaşlı adamdan özür dileyerek gittiler. Aynı gün yaşlı adam oğlundan bir mektup daha aldı.

Babacığım,
Şimdi patatesleri ekebilirsin. Bu şartlarda yapabileceğimin en iyisini yaptım.
Sevgiler David....

Haberin Devamı

Kıssadan hisse; Herkesin içince önemli bir yaratıcılık gizlidir. Bunu ortaya çıkarın.     Yaratıcı olun. Görüş alanınızı genişletin ve bir halden bir diğerine akın. Yaratıcı ruhların ne yaptıklarından ziyade bunu nasıl yaptıkları önemlidir. Yaratıcılık, "bir var oluş hali" şeklinde düşünülebilir. Yaratıcı ruh, nasıl gevşeyip o hale akabileceğini bilir. Atletler, buna "alan" derler. "Her şeyin mümkün olduğu", son derece odaklı, ama bir o kadar da rahat bir haldir. Genel olarak, gözler geniş açıyla bakarlar. Tam anlamıyla, genişleyen ufuklar! Ve nefes verin; ilham, bir reflekstir…Hadi bir daha deneyelim ne dersiniz…

Mutlu günler dilerim…

 

Yazarın Tüm Yazıları