11 Mayıs’a kadar Jüpiter balık burcunda! İnandığın şeye dönüşürsün.

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Ya da yorgun savaşçılar mı demeliydim… 

Bilmiyorum…

Venüs gerilemesinin tüm gücüyle geçtiği şu günlerde bu sabah saat 07:10’da gerçekleşen Jüpiter Balık geçişi ilaç gibi geldi. Ama bugün ve yarın Ay akrep süreci birçok deprem gibi ya da patlayıcı, öfke dolu bazı duyguları ortaya yeniden çıkartabilir. Bugün daha sakin kalmaya çalışın. 

Son Jüpiter-Neptün kavuşumu 2009'da 23° Kova'daydı.  

2009-2010, pop kültürü, medya ve sanat için listelerin zirvesindeydi. Şimdi bu kavuşum, Kova ile benzer temaları paylaşan 23° Balık'ta gerçekleşiyor. 

Balık, nostalji ve maneviyata odaklanırken, Kova daha çok fütürizme yöneliktir. 

Jüpiter balık 11 Mayıs tarihine kadar diyor ki; “Gök gürültüsünü seviyorum. Bana patronun kim olduğunu hatırlatıyor”  

Bazen patronun kim olduğunu unutuyoruz. Öyle değil mi?  

Haberin Devamı

İlahi adalet bekliyoruz ve uğradığımız haksızlıkların uzun yıllar sonra cevaplarını alabiliyoruz. Kimimiz asla cevap alamadığımızı düşünüyor. Kimimiz ise kesinlikle “ağlayanın malının gülene yar olmadığını” savunuyor. 

Benim inanışıma göre kesinlikle dünyada bunun karşılığını alıyorsunuz. Ömrünüz vefa eder etmez bunu bilemem ama eninde sonunda alınıyor. Sadece Allah sevdiği kullarına sanırım kalbi kirlenmesin diye bazen bunu göstermiyor. Ama bir şeyler oluyor.  

Yılın en şanslı günleri başlıyor! Jüpiter 14 Mayıs-28 Temmuz arasında Balık burcunda olacak! 

Jüpiter daha önce bu alanda 2010-2011 yıllarında kaldı.  

Hepinizin muhakkak hayatında önemli şeylerin yaşandığı zamanlardı ama eminim hepimizin de ortak noktası kontrol edemediğimiz durumların gelişmesiydi diye düşünüyorum. Bu dönemlerde Uranüs gezegeni Balık burcundaymış ve Ağustos 2010 zamanlarında Uranüs-Jüpiter hem koç hem balık burçlarında kavuşmuş. Kendi hayatımı düşündüğümde acayip şeyler yaşadığım zamanlardı. Değişik bir özgürleşme sürecindeydim. Çok tuhaf bir süreçti. İstesem uzaklaşmam mümkün olmayacak durumlardan zorla uzaklaştım. Birçok acımasızlık ile karşı karşıya kaldım iş hayatımda. 2011 yılında kasım ayında hamile olduğumu öğrenip 2012 senesinde bu şekilde geçirdim. Temmuz ayında doğum yapıp kasım sonunda iş başı yaptım. Sözleşmemi yenilemezler diye korkup hemen işe başladım. Oğlum 3 aylıktı. Anneme bıraktım. 

Haberin Devamı

İş yerinde 2012 kasım ya da aralık aylarıydı çok zor şeyler oldu. İftira, suçlama vs. derken karanlık bir yere düştüm. Sonra sözleşmem yenilenir mi diye düşünürken pat diye sözleşmelilerin kadroya alınması açıklandı. Sevinçten ağlamıştım. Çünkü çalıştığım yer beni gizli gizli manipüle ediyordu. Büyük bir mobing ve baskı yiyordum. Tabi kadro gerçekleştikten sonra sandım ki zorluklar biter. Asla daha fenaları başlamıştı. Sürekli direnmiştim. 

Şimdi düşünüyorum da ne zorlamış kendimi… 

Gerçekten bu kadar zorlamaya gerek var mıydı? 

Arkama dönüp baktığımda bana kötü davranan hepsinin rahatı yerinde ve benim çektiklerimin onda birini yaşamamışlardır. Ama buna bu açıdan bakmıyorum. Ben kendimi geliştirdim ve bugünkü ben oldum. 

Haberin Devamı

Onlara gidip tek tek teşekkür edesim var.

İçimde nasıl bir minnet duygusu var anlatamam.

İnsan her şeyi bir şekilde hallediyor halletmesine de ama soruyor işte neden bunu halletmek zorunda kaldım? İşte buna iten insanları düşündükçe insan hüzünleniyor. Ama yine insanı insan yapan o hüznü oluyor. Kısaca inandığım insana dönüştüm ve bu dönüşüm ölene kadar devam edecek.. 

2022'de korkularını bırak! 

Onlar seni bırakmadan bunu yılın başında sen yap! 

2022 tutulmaları bu duyguyu tetikleyecek, bu nedenle bağımlısı olduğumuz veya asla olmaz dediğimiz olaylarla büyük değişim kararları verebiliriz. Her türlü ilişki veya iş birliği yeni yılda sizin için büyük bir odak noktası olacak. Başkalarıyla daha derin bir şekilde bağlantı kurmaya açık olun. Paranın, gücünün tuzağına çekilmeyin. 

Haberin Devamı

İnsanlar yeterince zeki ve kurnaz olmak zorunda kaldıkları son 5 yıllık bir dönemi geçirdiler. Jüpiter kova-Jüpiter oğlak süreçleri bize pandemi ile bunları yaşattı. Jüpiter balık şimdi diyor ki daha fazla empatiye ihtiyacımız var. Daha fazla şefkat ve merhamet içinde olmalıyız. 

Hayat dolu olun.  

Hayat içinde büyük zorluklar yaşıyoruz. Ama ne olursa olsun bunların geçici olduğunu unutmayın. 

Bu yeni çağ sadece zekâyı değil, empatiyi de büyütmek ve kontrol etmekle ilgili olacak. Bunu fark etmeliyiz. Her şeye lütuf ve evrensel sevgiyi gösterin. Eğer bunu yaparsanız o zaman başkası da bunu yapmak için cesaretlenecek. Sizden aldığı ilhamda motive olacak ve başkasını da motive edecek. Bu durum çok güçlü bir olasılıktır. İçinizde sizi zehirleyen o duygu aslında kimseyle ilgili değil. Ayrılık, bölünme, yok oluş bu her neyse. Dokunduğunuz ve tanıştığınız her insanın kalbinde varsınız. İlişkilerinize bir statü vermekle savaşmayın. Her şeyle bir olduğunuzu hissedin. 

Haberin Devamı

Maneviyat demek yargılayıcı olmanla ya da deneyimlemen gereken şeylere kapalı olmanla ilgili bir durum değildir. Bu sizi geliştirmez. Eğer gerçekten gülemiyorsanız ya da hayatın içinde size gelenleri özgürce deneyimleyemiyorsanız bu durum sizi travmatize eder. Ruh yaşamak için buradadır. 

İnsan içten sevgi yayamadığında ya da bunu beceremediğinde kendiyle kavga eder. Bir müddet sonra evreni suçlar. Ona sevgi vermeyenleri suçlar. Bulamadığı ama herkesin kolay bulduğu Aşk’ın nerede olduğunu sorgular. Evren sadece size mi gıcık ya da uyuzluk yapıyor? Herkese verdiğini size vermiyorsa burada almanız gereken ders sizce nedir?  

Jüpiter neye inandığınız ve bu inançların hayatınızı nasıl şekillendirdiği ile ilgilenir.  

Balıkların kanıt ihtiyacını bir kenara bırakıp bir şeye gerçek olacak kadar inanma biçimini anlatıyor.  

Jüpiter ve Balık arasındaki bağlantı, düşüncelerinizin ve eylemlerinizin realitenizi yaratma şekli arasındaki bağlantıdır. 

Balık burçları başına gelen her olayın sevgiyi, korkuya tercih etmesi için bir fırsat olarak yaratıldığına inanır. 

* Balık burcu, yüzünüzde en büyük gülümsemeye sahip olsanız bile üzgün olup olmadığınızı anlayabilir.

* Balıkların asla açıklanamayan altıncı bir hissi vardır. Başkalarının göremediği şeyleri görebilirler.

* Balık, başkalarını cesaretlendirme konusunda harika bir yeteneğe sahiptir, ancak kendileri için çok zordur.

* Balıklar küçük şeyler için mutlu olabilirler ama onları kızdırdığınızda pişmanlık duymadan sizi paramparça edebilirler.

* Onlara asla kötü bir his hissettirmemelisiniz. İnandığınız şeye dönüşürler.

* Balıklar çok düşünür ve düşüncelerinde kaybolurlar.

* Balık burcunun kalbini kırarsanız, uzun bir üzüntü evresi yaşarlar. Sonra kendi güçlerinin farkına varır ve üstesinden gelirler.

* Kalpten bir bağlantı kurmadığınız sürece ne söylemeye çalıştıklarını asla anlayamazsınız.

* İlgi ve övgü onların başını döndürür ama gerçeğin hep farkındadırlar.

Ve sonunda,

Ne olursa olsun, en yalnız hissettiğinizde bir Balık'ın yanınızda olacağına güvenin. Jüpiter balık bu sefer bizlerin yanında :)

Mutlu günler dilerim.

 

Yazarın Tüm Yazıları