Ünlülerin beslenme danışmanı Türkiye’de... 'Türk mutfağı bir hazine'

Mel Gibson, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey gibi Hollywood’un ünlü isimleriyle çalışan Amerikalı beslenme uzmanı Mark MacDonald geçen hafta İstanbul’daydı. İşte ünlü sağlık gurusu ile yaptığımız online sohbetten satırbaşları...

Haberin Devamı

20 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde seminerler veren beslenme uzmanı Mark MacDonald, sohbetimizde sağlıklı yaşamın sırlarını anlattı.
Takviye gıda markası Kyani ile “Nitro Beslenme” isimli bir program geliştiren MacDonald’ın üç temel önerisi var: “Yediklerini vücudunun büyüklüğüne ve yaşına göre belirle, besin ihtiyacının açıkta kalan kısımlarını tespit et, bu ihtiyaçları doğru besinler ve takviye gıdalarla tamamla.”

Ünlülerin beslenme danışmanı Türkiye’de... Türk mutfağı bir hazine

HAREKETSİZLİK EN BÜYÜK DÜŞMAN

Glüten, süt ürünleri, tuz, şeker ve soya proteininin yanında hareketsizliğin en büyük sağlık düşmanı olduğunu belirten MacDonald, kolajen ve omega yağlarının da önemli olduğunu vurguladı: “Kyani ile geliştirdiğimiz Nitro Beslenme programında dengeli bir öğün, spor ve takviye gıda düzeni oluşturmak için yola çıktık. Kan şekeri düzeyini, sindirimi, dolaşımı ve kolajen esnekliğini sağlayan bir program oluşturduk. Pandeminin halen devam ettiği günümüzde yüksek bağışıklık ve daha uzun bir yaşam için hepimizin bu düzeni kurması şart.”

TÜRK MUTFAĞINITANITACAK PROJE

Türkiye ziyareti kapsamında iş insanı Demet Sabancı Çetindoğan’la tarihi Pera Palas Oteli’nde bir araya geldiğini belirten Mark MacDonald, Türk mutfağından sağlıklı tariflerin başta ABD olmak üzere farklı ülkelerde tanıtılacağı bir seri hakkında görüştüklerini de sözlerine ekledi.
Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği (T-ONE) bünyesinde Türk mutfağını dünyaya tanıtan GastrONE girişimini yöneten ve ülkemizin gönüllü global kültür elçisi olan Demet Sabancı Çetindoğan’ın sağlık ve lezzetin birleştiği böylesine bir tanıtım projesine çok yakışacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Ünlülerin beslenme danışmanı Türkiye’de... Türk mutfağı bir hazine


TÜRK YEMEKLERİNDEN ONLINE KİTAP

Pera Palas’ta Türk kahvaltısı deneyimlediğini belirten ve Türk mutfağının zenginliğine vurgu yapan Mark MacDonald, şöyle konuştu:
“Türk mutfağı adeta bir hazine. Sebze ve baharat çeşitliliğiniz tek kelimeyle müthiş. Önümüzdeki ay Türk mutfağı yemeklerinden oluşan ve sağlıklı tarifler içeren bir online kitap yayınlayacağız. Türkiye’ye ziyaretlerimde bu zengin mutfağın yanında halkın gıda ile duygusal bir ilişkisi olduğunu gözlemledim. Çok üzgün veya çok mutlu olunduğunda yüksek kalorili besinler tüketiliyor. Oysaki kaliteli ve dengeli gıdalar bize her zaman her psikoloji altında lazım. Bunu dengelemenin yolu dengeli beslenme felsefesinde yatıyor.”

Yazarın Tüm Yazıları