Pandemi kadınları durdurmuyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları pandemiye rağmen heyecan içinde sürüyor. Global girişimler, ilham veren projeler bu anlamlı günde hayata geçiyor. İşte pandeminin durduramadığı kadınların dünyasında 8 Mart özelindeki gelişmeler...

Haberin Devamı

KONUŞAN TASARIMLAR

Ne hafta içi ne de hafta sonu spor kıyafet tercih etmeme rağmen Les Benjamins’in uluslararası işbirliklerini yakından takip ediyor ve globalleşme adımlarını heyecanla izliyorum.
Marka 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde, Almanya’nın meşhur Lürzer’s Archive dergisinin yaşayan en iyi 200 sanatçıdan biri olarak seçtiği Esra Gülmen’le işbirliği yaptı.

Pandemi kadınları durdurmuyor

Sanatçı, kadınların şehir hayatında bıraktığı izleri koleksiyona taşıdı.
Çeşitli sloganların yer aldığı ürünler, günlük hayattaki söylemleriyle birbirini destekleyen kadınlardan ilham alınarak tasarlandı. İddialı ve düşündürücü sloganlar mevcut.
Her bir tasarım adeta konuşuyor. Amsterdam, Hamburg ve Berlin’deki sergilerini takip ettiğim Esra Gülmen’le Les Benjamins’in işbirliği açıkçası çok doğru bir uyum yakalıyor.

Haberin Devamı

BANA KİM KARIŞIR

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de erkek markaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat ediyor. Erkek markalarının 8 Mart ruhuna sahip çıktığını görmek ise mutluluk verici. Bunun bir örneği ise AVVA... Marka, toplumsal cinsiyet eşitliliğine dikkat çekmek amacıyla “Bana Yakışır Kim Karışır” isimli bir proje gerçekleştirdi.

Pandemi kadınları durdurmuyor

Markanın kadın yöneticileri erkek kıyafetleriyle objektif karşısına geçti.
Proje özelinde görüştüğüm markanın Yönetim Kurulu Üyeleri Dilan Atik Batmaz ve Nihan Atik Gedikli şunları söyledi: “Erkek giyimindeki bazı parçalar kadınların da ilgisini çekiyor.
Kampanyamızın çıkış noktası da bu oldu. Kampanyayla kadının seçim özgürlüğü, klişelere karşı duruşu ve dokunduğunu güzelleştirme yeteneğinin altını çizerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekmek istedik.”
Kıyafetlerin gitgide cinsiyetsizleştiği bir dünyada doğru bir mesaj ve anlamlı bir kampanya...

FARKLI BİR CANLI YAYIN

Oyuncu ve iyi yaşam uzmanı Ayşe Tolga, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde farklı bir Instagram yayınına hazırlanıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım platformu olan GoTürkiye Instagram hesabı üzerinden Elon Musk’ın annesi 71 yaşındaki süper model Maye Musk’la online sohbet gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Pandemi kadınları durdurmuyor

Bu akşam saat 21.00’de başlayacak yayında hem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hem de Musk’ın Destek Yayınları’ndan Türkçeye çevrilen “Bir Kadın Plan Yaparsa” isimli kitabı özelinde takipçilerin soruları yanıtlanacak. Elon Musk gibi ismi yetiştirmiş bir annenin deneyimleri ve hayat tavsiyelerini herkesin dinlemesi gerek.

GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK

KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ve Sephora, Kadın Girişimcileri Geliştirme Programı adı altında kadınların iş hayatını etkin bir şekilde sürdürmesine olanak sağlayan heyecan verici bir proje başlattı. KAGİDER Başkanı Emine Erdem ve Sephora Türkiye Pazarlama ve E-ticaret Direktörü Ayça Kaya ile bu konuda kısaca sohbet ettik.

Haberin Devamı

Pandemi kadınları durdurmuyor

Tülin Şahin moderatörlüğünde geçen hafta düzenlenen etkinlikle ikinci dönemi başlatılan projede 200 kadın arasından seçilen girişimci adaylarına kurumsallaşma, markalaşma, e-ticaret, finans, liderlik ve yönetsel becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verilecek. Eğitim sonunda belirlenen 5 kadın girişimciye ise sosyal medya ve reklam desteğinin yanında kozmetik markasının web sitesinde satış imkanı da sunulacak.
Projenin merkezinde ise ilham ve cesaret temaları bulunuyor. Girişimci kadınların en çok ihtiyacı olan şeyler de bunlar değil mi?

 

Yazarın Tüm Yazıları