Çiçek gibi tavsiyeler

Yaz geldi insanlar kendisini sokaklara atıyor, bende bir sıcaktan korkma durumu. Şöyle hep ilkbahar olsa; yirmi, yirmi beş derece hava. İki gün yağsa, iki gün güneş olsa. Yok, illa yaz gelecek. Bir yerlere gidilebilse, sorun yok. Önce kıyıda döne döne piş, sonra at kendini denize, cozla. Ama şehirdeyiz işte; klimasız araçlar, kan ter içinde koşuşturanlar, dükkan gölgelerinden sıvışanlar, kenara yaslanıp iki soluklananlar...

Haberin Devamı

İşte böyle günlerde sinemaya gitmeyi çok severim. Serin serin otururum. Kafayı boşaltır, sonra toplarım. Bir es veririm koşturmacaya. Durur benim için hayat. Sonra düğmeye basarım: ‘Fast Forward’, hızla ileri sararım.

 

Sanatsal filmlerden değil söyleyeceklerim, elbette tercih sizin. Tüm filmler için sizlere video da hazırladım her zamanki gibi. Hurriyet.com.tr/video adresine girmeniz yeterli.

 

Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı

 

Evet, bu hafta ikinci haftası, tamam. Ne yapayım, tepeden aşağıya yuvarlanırken anca durabildim, anca gidebildim. Çok büyük bir konu derinliği beklemiyorsun zaten en baştan itibaren. Mutlaka, bir film dolusu adam

Haberin Devamı

büyülü ve çok güçlü bir objenin peşine düşer yine, herkesin bir başka planı vardır kesin. Bütün bunları düşünerek girdim, hiç yanılmamışım.

 

Ama bu öngörü bile sayılmayan, kesine yakın tahminim, her biri birbirinin aynısı Karayip Korsanları’nın dördünü de seyretmiş biri olarak benim beşinciden keyif almamı engelleyemedi. Jack Sparrow! Oturup sadece Jack Sparrow izliyorsunuz. Biraz eskimiş, biraz yorulmuş, biraz sıradanlaşmış olmasına rağmen, Johnny Depp karakterin yok olmasına izin vermiyor.

 

Javier Bardem kötü adam Kaptan Salazar’da oldukça başarılı ve tanıdık. İkinci filmde iki dakika görünmüştü diye bastırsan, bir çoğumuz atlarız. ‘He ya, hani şeyin şeyinde bir ara görünmüştü’ falan diye sallarız. O kadar filme yakışmış yani.

 

Türünün hastasıyız, türünün hastasıysanız; fantastik – aksiyon – komedi dallarında esen Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı’nı kaçmadan izleyin.

 

Sahil Güvenlik

 

Yaşı otuzun birazcık üzerinde olanların çok iyi anımsayacağı Baywatch – Sahil Güvenlik yepyeni makyajıyla karşımızda. Dwayne Johnson, David Hasshelhoff olmuş. Kızlar tamamen yenilenmiş. Filmin üstüne bir de Zac Efron eklenmiş. Bir nevi bizim eski Sahil Güvenlik’in izleyici yaşını yükseltmişler, daha çok para harcayarak, daha bol aksiyonu yakalamışlar. Dwayne Johnson her zamanki gibi neşeli, masif bir kas kütlesi. Zac Efron genç kızlara olta olarak filme dahil olmuş kesin. Tamamı slow motion koşan Sahil Güvenlik kızları da plaja serpiştirince, her kesimi yakalamaya çalışan bir film ortaya çıkmış.

 

Haberin Devamı

Fakat, gösterildiği 1989-2001 yılları arasında tüm dünyada fenomen olan; sadece 1993 yılında, dünya genelinde bir milyar insan tarafından izlenen Baywatch TV Series – Sahil Güvenlik TV Dizisi’nin yakınından geçemez. Örneğin dizi, ilk kez 1988 Yaz Olimpiyatları’nda kullanılan, yüz metre koşucularının yarışlarında ağır çekim tekniği kullanan ekipten etkilenerek; dizide plajda ağır çekim koşan cankurtaran sahneleri kullanmaya başlamış. Artık herkesin cep telefonu daha güzel slow motion film çekiyor. Bir cazibesi kalmadı. Güzel kızlar, kaslı adamlar zaten herkesin elinin altında. E, patlama desen Hollywood’un olmazsa olmazı.

 

O zamanlar yoktu, tüm dünyada çılgınca Baywatch izleniyordu. Şimdi millete aynı şekilde izletmek için, biraz ufku geniş tutmak lazım.

 

Wonder Woman

 

Haberin Devamı

DC Comics’le Marvel arasındaki mücadele bitmez arkadaş. Biri Spiderman çeker, diğeri Superman’le karşılık verir. Biri Ironman’le hamle yapar, ötekisi ‘Batman Geri Dönüyor birader!’ diye hallenir.

 

Marvel en son Galaksinin Koruyucuları 2 ile sağlam bir atak yapmıştı. Ben Wonder Woman’ın asla bir karşılık olamayacağını düşünüyordum. Biraz haklı çıkmış hissediyorum kendimi. Ama itiraf edeyim, Galaksinin Koruyucuları’nı izlediğim top 5 fantastik – aksiyon – komedi içerisine sokarım. O yüzden Wonder Woman’a haksızlık olmasın. Siklet farkı var bence. Bir tarafta Zeynavari bir süper kahraman ve gayet insanoğlu sevgilisi, diğer tarafta Bebek Groot, Rocket, Star-Lord, Gamora ve artık benim için bir komedi karakteri olan Drax.

 

Haberin Devamı

Fakat Wonder Woman kolay lokma değil. Zaten Batman Superman’e karşı filminde biraz kendini göstermişti. Hızlı ve Öfkeli filminin Gisele karakteri Gal Gadot bayağı Wonder Woman olmuş yani. Tam oturmuş.

 

Bence hala Marvel karakterleri, filmlerde açık ara önde, ama Wonder Woman DC dünyasına çiviyi çakmış.

 

*

 

Bana Twitter, Facebook ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz: @anlatanadam

Yazarın Tüm Yazıları