Kurtarıcı

Koyu bir Kocaelispor taraftarı olarak hem o eski havayı solumak hem de şampiyonluk adayının maçını seyretmek üzere düştüm yola.

Haberin Devamı

Aslında bizim evden gazeteye gitmekten daha kolay İzmit’e ulaşmak. Stada girerken gördüğüm tablo Trabzonspor camiasının şampiyonluğu çok fazla istediğini gösteriyordu. İstanbul, Ankara, İzmir, Urfa her yerde varlar. Aynı yoğunluğu geçen haftaki Gençlerbirliği maçında, Fenerbahçe seyircisinde görememiştim. Trabzon seyircisine tek tavsiye yıkıcı olmamaları, yanıcı madde kullanmamaları. Onun dışında söylenecek söz yok.
Ve Jaja. Adam profesyonel futbolcudan çok “kısa programlı maç kurtarma makinası” mübarek. 10 dakika ara ki bulasın. Ondan sonraki 10 dakika uğraş ki durdurasın. Canı isterse, kendini verirse öyle işler yapıyor ki şaşırıp kalıyorsunuz. İğne deliğinden geçirip gol atıyor, 40 metreden gelen topu bakmadan önüne düşürüyor. Ama işi fazla fantaziye dökerse top kayıplarıyla rakibin ataklarını başlatıyor.
Boş kaleye atamıyor
Umut da ilginç futbolcu. Sanki maça çıkarken, “Yine inanılmaz bir gol kaçırabilirim. O yüzden sahada en çok ben koşmalıyım” diye düşünüyor. Hakan Şükür’den daha çok pres yapıyor, ama kaleci yokken kaleye gol atamıyor.
Fuat Çapa takımına iyi futbol oynatmaya çalışıyor. Ama öndeki isim konusundaki tercihi yanlıştı dün. Gol atmak için ileri çıkacak baskı kuracak rakibi karşısında Azar’la başlaması hataydı. Elinde Gökhan ve Şahin gibi deparlı oyuncular varken, Azar’daki ısrarı son vuruşlarda bir kişi eksik oynamayı da beraberinde getirdi Kasımpaşa’ya.
Yavaş yavaş ligin sonuna geliyoruz. Dünkü gibi kalitesi az, gerilimli sadece üç puana odaklı maçlar çoğalacak haliyle. Eğer Trabzonspor bu dönemde ayakta kalmak istiyorsa öncelikle sakin olmalı. Ardından Jaja’dan verim aldığı dakikaların süresini çoğaltmalı. Ve tabii ki her maçı deplasmanda oynar gibi oynamalı.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Trabzonspor tarafarının hiç susmadan yaptığı tezahüratları.

BEĞENMEDiM

Pawel Brozek’in oyuna hiçbir katkıda bulunmamasını.

DİKKAT

Colman eski formundan çok uzaklarda.

Yazarın Tüm Yazıları