Paylaş
FUTBOLDA adaleti sağlamakla görevli kişiler onlar... Orta hakemin işi çok çok zor.. Hatalı kalkan bir ofsayt bayrağından sonra bile fatura ona kesilebiliyor. Bir oyuncunun hakemi aldatarak kendini atması ve penaltı kazanmasının sorumlusu da hakem olabiliyor.. Ama hakemlerin elindeki güçleri iyi değerlendirmedikleri ve saha içinde kontrolü kaybettikleri zaman neler olabileceğini hepimiz yaşadık..
Çok eleştirildiler
Şu an bu ülkenin en formda iki hakemi Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus.. Onlar da bu noktaya gelinceye kadar çok eleştiri aldılar. Hakemliği bırakma noktasına getirildiler. Uzun süre bazı takımların maçlarına verilmediler. Ama savaştılar, futbol bilgilerini artırdılar, kondisyonlarını hep yüksek tuttular ve en önemlisi saha içinde özgüvenlerini hiç kaybetmediler. Arkalarında sağlam bir şekilde durulduğu zaman nerelere geldiğini çok iyi gördük..
Yusuf Namoğlu, yaptığı açıklamalarla hakemleri baskı altına aldı
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu herkesin sevdiği ve saydığı bir spor adamı.. Ama Galatasaray-Gaziantepspor maçından sonra Abdullah Yılmaz hakkında televizyonlarda yaptığı açıklamalar, hakemler üzerinde büyük baskı yarattı. Bunun en açık örneğini Aytekin Durmaz’ın yönetiminde gördük..
MHK gücünü futboldan alıyor.. Futbol; futbolcuyla oynanıyor.. Kulüpler futbolculara büyük yatırım yapıyor.. Eğer MHK kulüplere ve futbolculara güvenmez ya da hakemler baskı altında kulüplerin güvenini yitirirse büyük bir kaos yaşanır. Herkes kendi kurallarını koymaya kalkar..
Yunus Yıldırım misali kendi kurallarıyla maç yöneten hakemlerimiz mevcutken MHK’nın görevi hakemleri baskıdan kurtaracak formüller üretmek olmalı..
Benden bir ipucu örneğin.. Bir sponsorla “Ayın Hakemi” seçilmeli ve kazanan isimler yıl sonunda Şampiyonlar Ligi finaline eşiyle götürülmeli.. Diğerlerini de Namoğlu ve ekibine bırakalım..
Paylaş