Yasemin'ce







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Geri giden Merkür

Geri giden Merkür, iletişim araçlarından tutun da organizasyonlara kadar irili ufaklı çeşitli tersliklere neden oluyor. Bunlar bazen komik, çoğu zaman da tuhaf zorluklar şeklinde karşımıza çıkabiliyor. Tabii Merkür'ün bu oyunundan haberi olmayanlar 'yahu bütün terslikler de beni bulur' ya da 'her şey yolunda gidiyordu, neler oluyor, hiç anlamıyorum' şeklinde dikkat çekici garipliklerden yakınırlar. Mesela Merkür'ün geçen sefer geri gittiği dönemde izlediğim tuhaf tersliklerden birini hemen anlatayım. Bir yakınımın başına gelen olay aynen şöyle;

Son derece kararlı ve başarılı çalışmalar yapan bu arkadaşım telefonla aldığı teklifi hemen değerlendirir ve çalışmaları başlatır. Bu sırada Merkür geri gitmeye henüz başlamıştır. Ufak tefek tersliklerle mücadele ederek sonunda istenilen evrakları hazırlamayı başarır ve şık bir dosya olarak gönderir. Ardından hemen telefon açar. Dosyayı gönderdiğini söyleyecektir. Fakat, bu sırada işi isteyen kişinin aniden yurtdışına gittiğini öğrenir. Halbuki onun bu dosyayla birlikte gitmesi gerektiğini bilen arkadaşım, telefonun ucunda şaşkın bir halde ne diyeceğini bilemeden kalır. Sonra dosyayı göndermiş olduğunu ve ilgilenmelerini söyler.

O gün akşama kadar telefon bekler. Karşı taraftan ses seda çıkmayınca bu kez kendisi aramaya karar verir. O da ne? Telefon çalışmamaktadır. ''Tam da arızalanacak zamanı buldu'' der ve bu kez cep telefonundan ulaşmaya çalışır. Fakat, bir türlü ulaşamaz ve o gün geçer. Ertesi gün, doğru ofise gidip telefonun başına oturur. Fakat iki telefon da çalışmamaktadır. Birinin borcundan kapalı olduğu söylenir. İmkansız, der. Hiç borcu yok. Telaşla faturaları aramaya başlar. Fakat, faturaları her zaman koyduğu yerde bulamaz.

Bir taraftan faturalar, öte yandan kesilmiş telefon, diğer yandan onca emekle hazırladığı dosya ve en önemlisi iyi bir bedel alacağını düşündüğü işle ilgili belirsizlik... Bütün bunların hepsi zihninin içinde hızla dönüp durmaktadır. En önemlisi de iştir! O gün bütün zamanı karmaşayla geçer. Akşama doğru bir arkadaşının ofisine gider. O sırada arkadaşı da çıkmaktadır. 'Niye telefon açmadın' der. O da ayak üstü başına gelenleri anlatır. Arkadaşı, 'ben bir toplantıya yetişmek zorundayım, sen ofisi kullanabilirsin' der ve gider.

İlk iş olarak dosyayı, gönderdiği yeri arar. Karşı taraf iki gündür kendisini aradıklarını, çok önemli gelişmeler olduğunu söyler. Dosyayı alanlar, yurtdışına giden kişiyle irtibat kurmuşlar, o da dosyanın bulunduğu yere fakslanmasını istemiş. Fakat, bu sırada çok önemli bir ayrıntının olmadığı anlaşılmış. Derhal bunun üzerinde çalışma yapılıp ertesi gün kendisine iletilmesini istemiş. Ne yazık ki, onu bulamadıkları için bildirememişler. Acaba bu gece tamamlayıp verecekleri telefona bizzat fakslayabilir miymiş? Tabii, evet, derken, birdenbire bunun imkansız olduğunu, çünkü istenilen çalışmanın yapılabilmesi için gerekli yerlerin kapanmış olacağını söylemiş. Ancak, ertesi günün akşamı gönderebileceğini iletmiş.

Anlayacağınız Merkür geri giderken başlanılan işin sonu gelmemiş. Yurtdışına giden kişi de büyük bir heyecanla gittiği yerden hayal kırıklığı ile dönmüş. O döndükten birkaç gün sonra tekrar görüşmüşler ve dosyayı birlikte inceleyip işin ayrıntılarını bir kez daha gözden geçirmişler. Yeniden yurtdışındaki şirketle bağlantıya geçilmiş. Şu sırada işleri gayet düzgün gidiyor. Çünkü, yeni girişimlerini yaptıkları zaman Merkür'ün düzeldiği zamana denk geliyor.

Arkadaşım bu hikayeyi bana anlattığı zaman o sıradaki düşünce ve duygularını da nakletmişti. Kısaca şimdiye kadar hiç düşünmediği konuların üzerinde nasıl durduğunu, kişilerin kendisiyle olan ilişkilerini nasıl değerlendirdiğini, o güne kadar farkına varmadığı özelliklerinin nasıl ayırdına vardığını ve bu işin kendisi için müthiş bir tecrübe olduğunu ifade etmişti.

Evet, geri giden Merkür döneminde zihniniz daha farklı çalışmaya başlıyor. Bu durum kişi için çok faydalı olabiliyor. Fakat, kişi yeni farkına vardığı ayrıntılara takılıp kalırsa, o zaman da gerekli ve çok önemli olan diğer konuları gözden kaçırabiliyor.

Kısaca bu dönem kişinin gelişme dönemi. Tabii zihnin derinliklerine dalıp işlerini toparlayamaması da söz konusu. Bu nedenle yeni girişimlerde bulunmak için pek çok fikir üretebilirsiniz, ama başlamak için Merkür'ün düzeldiği dönemi bekleyin,diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları