Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bir çözüm yöntemi

BU uygulamanın temel ilkesi gevşeyebilmeye dayanıyor. Önce yoğun bir biçimde sorun haline gelen problemenizi düşünüyorsunuz. Sonra bu problemin çözümü üzerine bütün dikkatinizi odaklıyorsunuz. Başka hiçbir şey düşünmeden sürekli olarak kendinize çözümü soruyorsunuz.

Yoruluncaya kadar çözüm üzerinde düşündükten sonra aniden dikkatinizi bambaşka bir konuya yöneltiyorsunuz ve probleminizi hiçbir biçimde düşünmüyorsunuz. (Bunu başarabilmek biraz zor olabilir.)

Bir süre zihninizi bambaşka konularla oyaladıktan sonra, bu düşünceleri de bir kenara bırakıyorsunuz. Sonra, hem zihninizi hem de bedeninizi gevşetmeye başlayacaksınız. Bu sırada yeniden çözüm üzerinde zihninizi odaklayacak fakat bu kez kendinizi sıkmadan ve yormadan sadece probleminizi düşüneceksiniz.

Zihninizi gevşetmeyi başardığınız andan itibaren bazı görüntüler veya fikirler kendiliğinden şuurunuza yükselmeye başlar. Bu fikirlere veya resimlere odaklanmayın, fakat dikkatle izleyin. Dikkatli izlemelisiniz, zira daha sonra bunları birleştirecek ve bilincinizin derinliklerinden süzülüp yükselen bu bilgileri hatırlayıp probleminizi çözeceksiniz.

Babamın bana öğrettiği bu yöntemi kendisi biraz farklı uyguluyordu. O yoğun düşünceden sonra zihin ve bedenini gevşetip uykuya dalar ve rüyasında gördüğü çözümle uyanırdı. Ve uyanır uyanmaz hemen kalem kağıdı alıp yazar ve tekrar uyurdu. Sabah kalktığında yazdıklarını inceleyip hemen işe koyulurdu. Bunu siz de yapabilir ve hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları