Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Hayatımızı etkileyen renkler:KIRMIZI

Kırmızıyı seven insanlar, genellikle sıcakkanlı, heyecanlı, sabırsız, yoğun duyguları olan ve bu duyguları olduğu gibi belli eden tiplerdir. Daima yapacak bir işleri vardır. İş hayatının yorucu ortamına karşın, eve gelip kendilerini meşgul edecek yeni uğraşlar bulur, durup dinlenmeden çalışırlar. Yapacak hiç bir şey bulamazlarsa hasta olurlar.

Kırmızı renk, yüksek potansiyelli enerjinin rengidir. Özellikle sporcuların rengi olduğu söylenebilir. Kırmızı rengin fazla olduğu kişilerin enerjilerini mutlaka akıtmaya ihtiyacı vardır. Yoksa enerji fazlası yüzünden hasta olabilirler.

Kırmızı rengin hakim olduğu kişilerin, bu rengi dengelemek için, yeşil veya turkuaz renklerini kullanmaları tavsiye edilir. Kıyafetiniz, evinizdeki bazı eşyalar veya aksesuarları, yeşil, mavi veya turkuaz renklerinden seçmenizi tavsiye ederim. Ayrıca, yiyeceklerde de yeşil ağırlıklı sebze ve meyveler yiyerek, kırmızı rengi dengeleyebilirsiniz.

Kırmızı et ve kırmızı renkli bitkiler, vücudunuzdaki kırmızı rengin birikmesine neden olur. Bu yüzden, kırmızı renk fazlası olan kişilerin bu tip yiyecekleri fazla almamalarında yarar var. Buna karşılık, depresif, kendisini yorgun, halsiz ve isteksiz hisseden kişilerin etraflarında kırmızı rengi bulundurmaları ve kırmızı renkli yiyeceklerle (kırmızı et, domates, kırmızı elma, karpuz, vb.) beslenmelerini tavsiye ederim. Böylece ihtiyacınız olan enerjiyi kırmızı rengin aracılığıyla giderebilirsiniz. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları