Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Canlandırıcı nefes

Hepimiz nefes alıp veriyoruz ve nefes almanın hayati bir işlem olduğunu biliyoruz. Ama bu nefes alış-verişlerimiz otomatik biçimde gerçekleşiyor. Yani hiç kimse nefes alıp verirken düşünmüyor. Belki şimdi bu satırları okurken dikkatiniz nefesinize yönelebilir. Ama bu işlemi düşünmeden yaparız. Taa ki, soluk almamızda herhangi bir sorun çıkıncaya kadar.

Zaten bedenimizle ilişkimiz, ancak bir problem çıkarsa kuruluyor. Bunun ötesinde ne kolumuzu, ne bacağımızı, ne kafamızı, ne gözümüzü hissediyoruz. Ancak, dikkatimizi yörneltirsek farkına varıyoruz.

İşte soluk alışlarımızda doğal olarak kendiliğinden meydana geliyor. Şimdi ise, dikkatimizi nefesimize yönelteceğiz ve böylece bedenimizi programlayacağız.

Aslında nefesle ilgili çeşitli zamanlarda farklı uygulamalar anlatmıştım. Fakat, bu metodun ne kadar faydalı olduğunu biliyorum ve uygulanması da çok pratik olduğu için tekrarlamakta yarar görüyorum. Şayet önceden anlatmış olduğum bu egzersizi uyguluyorsanız, bu sözlerim sizin için değil. Ama uygulamıyorsanız, hemen şimdi başlayın. Çok değil sadece on dakikanızı alacak. Bunun beş dakikası konsantre olmak için, beş dakikası da nefes tekniğini yapmak için.

Bu metodu uygularken midenizi tıka basa doldurmamış olmanızı tavsiye ediyorum. Yoksa, rahat nefes alamazsınız. Bir de üzerinizde rahat bir kıyafet olmasına, özellikle belinizi sıkmayan bir elbise giymeye özen gösterin. Şimdi çalışmaya başlayabiliriz. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları