Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Boğaların öfkesi

Bir süredir Koç Burcu'nda dolaşmakta olan Mars şimdi Boğa Burcu'nda dolaşıyor. Böylece Boğalar'ın yapabilme gücü ve isteklerini arttıracak. Tabii bu arada öfkeli ve saldırgan davranmalarına da neden olabilecek.

Aslında Boğalar son derece mantıklı, sakin, sabırlı ve anlayışlı tiplerdir. Ne var ki, bir kez öfkelenecek olurlarsa, karşılarında her ne olursa ve kim olursa olsun tanımazlar. Tıpkı kırmızı görmüş boğalar gibi saldırabilirler.

İşte, gökyüzünün şu andaki konumu da Boğalar'ın enerjisini yükseltirken tahammüllerini azaltıyor. Yani ‘‘güç’’ gösterisinde bulunabilirler.

Boğalar güç gösterisinde mi, bulunurlarmış, demeyin. Evet, prensip olarak (Astrolojik prensip) güçlerini öyle ulu orta sergilemekten pek hoşlanmazlar. Hoşlansalar bile, -tembellikten midir nedir, bilinmez- ortaya koymazlar. Taa ki, onları kışkırtacak bir durum olana kadar.

Şimdi, gökyüzünün kışkırtıcı etkisi Mars, Boğa Burcu mensuplarını sanki sihirli bir değnek dokunmuşcasına harekete geçirecek. Tabii ki, bütün Boğalar aynı zamanda harekete geçmeyecek. Çünkü, 21 Nisan'dan 22 Mayıs'a kadar Boğa Burcu'nun farklı derecelerine yayılmış Boğalar olduğu için her biri farklı zamanlarda Mars'tan etkilenecekler.

Boğa burcundaki Mars, zenginlik demektir. Kazanmak, kazançlı yatırımlar yapmak ve kazancın nasıl elde edileceğini ön görebilmek, demektir. Elbette ki, bu kazancı çalışmadan, oturduğunuz yerden elde etmeyeceksiniz. Fakat, bu devre amaçlara ulaşmak için gerekli hamleleri yapmak açısından son derece verimli bir dönem.

Özellikle istikrarlı, kararlı ve tutarlı çalışmalar yapabilmeye yardımcı olan Boğa Burcu'ndaki Mars, bu devre içinde son derece hesaplı hareket edebileceğinizi ve bunun sonucunda istediğiniz kazancı elde edebileceğinizi gösteriyor. Bu devre içinde ayrıca başarılı organizasyonların yapılabileceği, toplantıların olumlu sonuçlar vereceğini de ilave etmekte yarar var. Yapılan her türlü plan başarıyla uygulanabilir, hatta sihirli bir el değmişcesine işler yolunda gidebilir.

Mars'ın Boğa Burcu'nda verdiği etkiler tabii ki sadece paraya yönelik bir verimlilikle sınırlı değil. Aynı zamanda aşk açısından da son derece güzel bir gökyüzü konumu olduğunu söylemek mümkün. Merkür ve Venüs Balık'tan iyi etkiler gönderirken Jüpiter'in de Boğa'da dolaştığını düşünecek olursanız, bütün bu sözü edilen etkileri arttıracağını anlayabilirsiniz.

Mars ve Jüpiter Boğa burcunda böylesine istenilen hoş bir etki yaratmakla birlikte şu sıralarda Kova Burcu'nda dolaşmakta olan Neptün ile sert bir etkileşim içinde bulunduğunu unutmayalım. Üstelik bir süre sonra da Uranüs'le sert açı oluşturacaklar. Tabii bütün bunlar kazanç yerine bazı kayıplara neden olabilir. Tabii aşk hayatınızda da bazı sürprizlerin meydana gelebileceğini söylemek mümkün. Bu devre içinde sinirli ve sonunu düşünmeden hareket etmekten kaçınmalı, olumsuz ve kararsız davranmamaya özen gösterilmelidir.

Mars'ın Boğa Burcu'na girmesinden elbette ki, en fazla Boğalar etkilenecekler. Bu devre içinde finans konularında hızlı çalışmalar yapabilir, büyük bir istek ve beklentiyle harekete geçebilirler. Hatta görülmeye değer bir performans sergileyebilir, sanki yorulmuyor gibi çalışabilirler.

Doğrusu bu devre içinde ortaya koyacağınız enerji, çevrenizdeki kişiler üzerinde şaşkınlık yaratabilir. Tabii bu enerjiyi kullanmayı başarabilirseniz... Çünkü, isteği zayıf olanlar (Satürn etkisiyle) Mars enerjisini kullanamayabilir ve hiçbir biçimde akıtamayabilirler.

İşte böyle bir durumda bu yüksek potansiyelli enerji sizi zorlayabilir, hatta hasta olmanıza neden olabilir. Bu yüzden hedeflerinizi belirleyin. Üstelik şu ara hem Merkür, hem de Venüs size yardımcı oluyor. Her zaman olduğundan çok daha başarılı ve kararlı çalışmalar yapabilir, yeni girişimlerde bulunabilirsiniz.

Bu arada alkollü içeceklere düşkünlük gösterebilirsiniz ve yine zor durumda kalabilirsiniz. Tabii sadece alkollü içecekler değil... Ayrıca yağlı yemekler ve ağır yiyecekler konusunda da tedbirli olmalısınız.

Sağlık deyince, sadece enerjiyi kullanamayanlar değil, kendini öldürme derecesinde çalışanlar da aşırı yorgunluk ve gerilim sonucu sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Tabii bu arada acelecilik yüzünden sakarlıklar da sıkıntı verici olabilir. Evet, sağlığı geçtikten sonra, biraz da şu ‘‘güç gösterisi’’nden bahsedelim.

Boğalar, güç gösterisinde bulunmaktan hoşlanmazlar demiştik. Fakat, onların üzerine gidecek olursanız, hiç beklemediğiniz şiddetli bir tepkiyle karşılaşabilirsiniz. Hem de neye uğradığınızı şaşıracak ölçüde!

Bu devre içinde şayet sevgiliniz bir Boğa ise, ona karşı tedbirli davranmanızda yarar var. -Nasıl olsa kıskanç değil- diyerek fazla rahat davranmamanızı tavsiye ediyorum. Yoksa, ‘‘kızgın bir Boğa’’ karşısında ne yapacağınızı ben bile söyleyemem. Hem de şu aralar Mars tam tepesindeyken... Ayrıca Boğa akrabalar, dostlar ve iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizde de şu ara tedbirli davranmanızda yarar var. Mars üzerinde dolaşırken tepkilerini kontrol etmesini beklemeyin. Belki Satürn kontrollü davranmasını sağlayabilir ama ne olmaz, ne olmaz, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları