Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sağlık için nefes alın

Belli bir düşünce ile zihninizi programlayarak alacağınız kontrollü nefes sayesinde hem enerjinizi yükseltebilir, hem de sağlınızı düzenleyebilirsiniz.

Enerjinizi yükseltmeye yönelik nefes çalışması yapmak için kendinize iki dakikalık bir zaman ayırmanız yeterli olacak. Bu çalışmayı sabah uyandıktan sonra ve günün her hangi bir saatinde yapabileceğiniz gibi akşam uyumadan önce yapmanızda da yarar var.

Uyumadan önce yapacağınız çalışma sırasında enerjinizi yükseltmek yerine dengelemeyi hedeflemek daha doğru olur. Fakat, sabah uyanınca ise, enerjinizi yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca bu iki dakikalık çalışma sırasında hiçbir şey tarafından rahatsız edilmemeye özen göstermelisiniz. Örneğin aniden çalacak bir telefon veya birlikte yaşadığınız kişilerden birinin gelip sizinle konuşması bu çalışmayı bozar. Ayrıca nefes çalışması sırasında midenizin üzerinde baskı yaratacak herhangi bir şey olmamalı. Fazla yemek ya da dar bir pantolon gibi... Yatarak veya oturarak bu çalışmayı yapabilirsiniz.

Soluk alırken çok hoş bir çiçeği hayal etmeli ve onu kokluyormuş gibi nefes almalısınız. Yani derin ve yavaş soluklar... Başlangıç olarak sekiz sayıncaya kadar soluğu içinize çekin biraz durun ve sekiz sayana kadar nefesinizi boşaltın ve soluksuz biraz durduktan sonra tekrar soluk alın.

Veya beş sayana kadar nefes alın, beş sayana kadar nefessiz kalın, beş sayana kadar nefesinizi boşaltın ve beş sayana kadar soluksuz kaldıktan sonra tekrar beş sayana kadar nefes alın.

Yazarın Tüm Yazıları