Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Artık ‘‘biz’’ demeliyiz

Her işi kendiniz yapmaya çalıştığınız zaman ne işiniz biter ne de olması gerekenler istenildiği gibi olur.

Eskiler boşuna ‘‘Birlikten kuvvet doğar’’ dememişler. Bir çok kişinin gücü aynı noktada birleştiği zaman ortaya çıkan enerji çok daha yoğun ve etkilidir. Üstelik ekip çalışmasıyla ortaya konulan verimin ne derece yüksek olacağını hepimiz biliriz fakat, iş uygulamaya gelince acaba aramızda kaç kişi gönüllü, uyumlu ve birlik anlayışı içinde uygulayabiliyor? Acaba aramızdan kaç kişi bir grup çalışmasından beklenenleri tam olarak verebilir? Bir fikir, bir konu üzerinde birleşen ve haydi yapalım deyip kolları sıvadığımız andan itibaren çok çeşitli sorunlarla karşılaşmaya başlıyoruz. Ve bunların başında herkesin kendine özel düşüncelerinden kaynaklanan bir fikir karmaşası içine giriveriyoruz. Üstelik ortak bir konu olduğu halde. Birlikte karar alıp ‘‘Haydi şunu yapalım’’ deyip üç-beş kişi biraraya geliyor ve daha işin başında nasıl yapılması geretiği üzerine fikir ayrılıkları çıkıveriyor...

Birlikte iş yapmak ne kadar zor... Her kafadan başka bir ses çıkıyor. Ve herkes kendi söylediğinin uygulanmasını istiyor.

Herkes haklı... Herkes en doğru, en güzel, en uygulanabilir olanın kendi fikri olduğunu söylüyor... Veee kimsenin fikri diğeri ile uyuşmuyor.

Ne olacak şimdi? Nasıl işbirliği yapılacak?

Fikirlerden birini uygulamaya kalkışsanız diğerleri karşı çıkacak. Zaten böyle birşeye kalkışamazsınız. Şayet böyle yapacak olursanız ve sonucu başarısız olursa vay halinize! Herkes birden başınıza çullanıp ‘‘Biz demiştik zaten’’ diye başlayacaklar ve yine kendi fikirlerinin ne kadar mükemmel olduğunu iddia edecekler. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları