Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Hayatı yönetmek elinizde

Hak, hukuk, adalet derken haksızlığa uğradığını düşünen bir dolu insanın çırpınışları ve üzüntüleriyle karşılaştığınız zaman üzülmek mi, yoksa düşünmek mi gerekiyor bilemiyorum.

Evet, üzülmenin faydası olmadığı görüşüne katılıyorum. Üzüntüye kapılan insanın düşünebilecek hali kalmaz. Tabii ki, üzülmemek elde değil. Fakat, herşeyi unutacak, kendini kaybedecek derecede üzüntüye kendini kaptırmak yanlış.

Olaylara sağlıklı bir düşünceyle bakabilmek, içine girdiğiniz durum her ne ise, bundan çıkabilmenizi sağlayabilir. Evet, size imkansız gibi gözüken çözümlere dahi ulaştırabilir. Yeter ki, içine girdiğiniz durumun akışına kendinizi kaptırmayın...

Çünkü, içinde bulunduğunuz koşulların yaratıcısı sizsiniz. Yarattığınız gibi yokedebilir, yeni yeni durumlar yaratabilir ve bunları yaşayabilirsiniz.

Bütün bunlar size imkansız gibi gelebilir. İçinde bulunduğunuz şartların başkaları tarafından yaratıldığını düşünebilirsiniz. Zaten böyle düşündüğünüz için ve gelişen olayların bir parçası olarak kendinizi algıladığınız, kendinizi buna kaptırdığınız için bu haldesiniz...

İçine girdiğiniz karamsar düşüncelerin dışına bir çıkın bakalım... Hatta kendinizi dışarıdan bir görmeye çalışın. Bunu yapabilirsiniz. Evet, pek kolay değil. Fakat, biraz gayret edecek olursanız başarabilirsiniz. Dikkatinizi duygularınızdan uzaklaştırıp, kendinize acımaktan vazgeçip ikinci hatta üçüncü şahıs olarak, bu olaylarla hiç ilgisi bulunmayan biri gibi kendinize ve içinde bulunduğunuz duruma bakmaya çalışın (Sürecek).

Yazarın Tüm Yazıları