Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Dünyanın Dengesi -2-

Sokaktaki köpekleri kısırlaştırmak için 35 trilyon gerekiyormuş. Katletmek sanırım daha ucuza çıkıyor. İyi de niye kısırlaştırıyorsunuz? İstanbul gibi bir kentte sokak hayvanlarının kaç aylık, kaç senelik ömrü var ki?.. Yavrulasa ne olacak? Yavruların kaç tanesi hayatta kalacak? Kendilerinin ‘‘ileri zekalı!’’ olduğunu zannedenlerin dediği gibi üremeleri mümkün değil.

Onların, doğanın dengesinden haberdar olmadıkları gibi İstanbul gibi bir şehirde sokaklarda yaşayan hayvanların varlıklarını sürdürebilmelerinin mucize, olduğundan haberleri yok.

Elbette olmaz, sıcacık evlerinin kapısından bindikleri rahat arabaları onları sıcacık işyerlerinin kapısına bırakıyor. Öyle oturduğunuz yerde ahkam kesmek kolay. Çıkın da bir günün tamamını arabasız sokaklarda geçirin. Eminim o zaman hayvanlar yerine önünüze kim çıkarsa, ona saldırarak çılgınlığınızı tatmin edeceksiniz.

2000'li yıllara girerken düzenlediğim ‘‘Çok özel gece’’de şöyle söylemiştim; ‘‘Ya çıldıracaksın, ya özgürleşeceksin’’ diye ama çıldırmanın açığa çıkmasını da bu kadar çabuk beklemiyordum. Pek çok kötü koşula göğüs gerip yaşamaya çalışan sokak hayvanlarını ortadan kaldırmayı düşünmenin başka bir açıklaması olabilir mi? Bir de insan sağlığından, çocukların ruhsal dengesinden bahsediyorlar...

Doğrusu kuşların ötmediği, köpeklerin havlamadığı, kedilerin miyavlamadığı, bir dünyayı ne ben, ne de çocuklar, istemiyoruz. Dünyanın dengesini ortadan kaldırdıktan sonra bizler de yaşayamayız, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları