Yasemin'ce

Yesemin BORAN
Haberin Devamı

Venüs Akrep Burcunda

Güneş, Akrep burcundan ayrılalı hayli zaman oluyor. Fakat, Akrep'in hükmü devam ediyor. Şimdi Venüs'de Akrep burcuna girdi. Aslında Venüs'ün Akrep burcunu sevdiği söylenemez. Çünkü, Venüs Boğa'nın yöneticisi. Akrep ise, Boğa'nın tam zıt burcu. Bu nedenle Akrep burcundaki Venüs'ün etkisi pek parlak değil.

Bu nedenle Venüs, Terazi ve Boğa'da olduğu gibi parlamayabilir, fakat Venüs etkileri görülmeyecek demek anlamına gelmiyor. Sadece bilinen özelliklerin görülmeyecek.

Elbette ki, Venüs, etkilerini yeryüzüne göndermektedir. Fakat, bu etki Akrep özellikleri taşımaya başlamış bulunuyor. Yani daha sert, daha maddi bir biçimde karşımıza çıkacak demektir.

Örneğin, Venüs'ün bilinen sevgi enerjisi, Akrep’deyken sahiplenen, kıskanan, ihtiraslı bir sevgiye dönüşecektir. Akrep burcundaki Venüs, uçarı bir aşık, gösterişli lükslerden zevk alan, çıkarcı bir anlayış verir.

Sanatsal faaliyetler, çıkar mücadelelerine dönüşebilir.İlişkiler, parasal yararlar sağlamak üzere planlanabilir. Kıskançlıktan doğan kavgalar ve tatsızlıklar ortaya çıkabilir ve bunları besleyen Venüs, ihtirasların yöneticisine dönüşür.

Venüs'ün Akrep’e girdiği şu sıralar Kova'daki Neptün'le sert bir bakış açısı oluşturuyor. Bu da aşk ve parasal konularda hayaller ve fantaziler yaratılmasına neden olacak.

Gökyüzünün bu konumundan kimlerin etkileneceğini ise, yarın söyleyeceğim. Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları