Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ölü kelebeğin kanatları -2-

Kutunun içinde dupduru güzelliğiyle yatan kelebeği Yogi Adnan, yıllar önce Nepal’in güneyinde bir su kenarında bulmuş. Ölü kelebeği eline aldığında sırtındaki işaretlerden çok etkilenmiş. Ona göre bu işaretler ying yang işaretleri. ‘‘Böylece’’ diyor yogimiz, ‘‘Çinliler ying yang işaretini buradan almış olabilirler.’’

Her şeyin bir iyi bir de kötü yüzü olduğu ya da beyaz-siyah felsefesi ying-yang üzerine biraz konuşmaya başladıkça, çocukluğumuzdan bu yana bize öğretilen pek çok şeyin aslında sadece birer öğreti olduğunu bir kez daha anladım.

Yani bir şeyi kaybettikten sonra üzülmemiz gerektiği ya da kazanılan bir başarıyla mutlu olmak gerektiği hep bize öğretilen şeylerdi.

Aksi bize öğretilmemişti.

Oysa bir şeyi kaybettikten sonra belki başka bir şey kazanabileceğimiz ya da güvendiğimiz bir dalın kırılmasının ardından hayatın sonunun gelmeyeceği de öğretilmeliydi.

Kısaca, yıllar önce ebedi uykusuna dalan o güzelim kelebek bana yaşamla uyum adına katlandığımız, evet gerçekten katlanmak zorunda olduğumuz ne varsa, gerçek mutluluğumuz ve özgürlüğümüz için onlardan vazgeçmemiz gerektiğini hatırlattı. Sanırım bedeli hiç de kolay değil, ama mutluluk için cesaret gerekiyorsa, cesur olmayı denemek gerekiyor.

Ne kaybedilir ki...



Yazarın Tüm Yazıları