Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Güneş Yay’da parlıyor

Tabiatlarındaki ateş unsuru oldukları yerde uzun süre kalmalarına izin vermez. Üstelik değişken özelliğe sahip oldukları için hem bulundukları konumu hem de duygularını aynı noktada sabit bir biçimde tutamazlar.

Heyecanlı, hareketli ve öğrenme arzularının peşinde kararlı bir biçimde yol alırlar. Yay burcunun idareci gezegeni olan Jüpiter'in verdiği şans ile yolları genellikle de açık olur. Yeter ki, nereye gideceklerine karar versinler.

Evet, bir Yay, içsel seyahatleri sonucu bir ‘‘Filozof’’ olma yolunda hızla ilerleyebilir. Hayatın anlamını çözmek ve ne yaptığını incelemek konusunda gerçek bir dehadır. Üstelik sadece olaylar için değil insanlar için de çok başarılı tahminleri vardır. Böylece iyi niyetini istismar etmeye kalkışanları çok kolay anlar ve kendisini korumayı başarır. Ateşin çocuğu Yay'lar için aşk, neredeyse hayatın anlamıdır. Aşık olmak, (Şayet o sırada yoğun bir içsel yolculuk içinde bulunmuyorsa, ya da arkadaşlarıyla çok ciddi işler peşinde değilse) yemek, içmek gibi doğal bir ihtiyaçtır. Sevdiği kişiye duygularını en içten ve açık bir biçimde sunar.

Bir Yay'a aşıksanız, çok şanslısınız demektir. Özellikle de macerayı seviyorsanız... Yok, maceradan hoşlanmıyorsanız, onun yanına fazla sokulmamanızı tavsiye ediyorum. Maceracı ruhu, sizin hiçbir zaman aklınızdan bile geçmeyen olağanüstü bir aşk yaşatacaktır. Tabii bu arada her türlü sürpriz organizasyona da hazırlıklı olmalı ve itirazsız kabul göstermelisiniz, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları