Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Güneş Yay’da parlıyor

Ateşin çocuğu Yay'lar bugünden itibaren kendilerini çok daha iyi hissetmeye başlayacaklar. Çünkü, bugünden itibaren Güneş Yay burcunda parlamaya başlıyor. Böylece Yay özellikleri açığa çıkacak.

Yaylar'ın en tipik özelliği ‘‘seyahat’’ sevgileridir. Gerçekten de Zodyak'ın başka hiçbir burcu Yay kadar seyahat etmekten zevk almaz. Uzaklara gitmek, yabancı ülkeler, bilinmeyen diyarlar Yaylar'a daima çekici gelir.

Evet, Yay'lar özgürlüğüne bir Kova kadar düşkündür. Fakat, bu durum aşık olmasına ve sevdiğiyle birlikte yaşamasına engel olmaz. Yeter ki, sevdiği kişi kendisini zevklerinde özgür bıraksın... Özellikle de arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde ve yaptığı organizasyonlarda...

Yay'lar, son derece iyimser, iyi niyetli, dost canlısı ve adalet duygusu çok gelişmiş tiplerdir. Kadın olsun, erkek olsun bir Yay, kendine özel bir adalet duygusuna sahiptir. Kendince adil bulmadığı durumlar karşısında (Kendisine yönelik olmasa bile) müdahale etmeden duramaz. Sanki, kendi haklarını savunuyormuşcasına hareket eder.

Ateşin filozof çocukları hemen her konuyla ilgilidirler. Öğrenme istekleri öylesine gelişmiştir ki, seyahat sevgilerinin derinlerinde öğrenme arzuları yatmaktadır.

Seyahat edebilecek durumda olmayan Yay'lar ise, kendi içlerine yolculuk yaparlar. İçsel seyahate bazen kendilerini öyle bir kaptırırlar ki, neredeyse dış dünya ile irtibatları kesilir. Tabii bir Yay için bu durum hiç de öyle uzun sürmez. Bir Yay'ın Yengeç gibi içine kapanacağını beklemeyin. (sürecek)



Yazarın Tüm Yazıları