Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Güzelliğin sırrı

Sanırım güzel görünmek hepimizin kaygısı. Bu işin kadını, erkeği yok. Yani ister kadın olun, ister erkek, hepimiz güzel görünmek istiyoruz.

Hepimiz cildimize, saçımıza, başımıza bakım yaparak, kilomuza ve kılık-kıyafetimize özen göstererek güzel olabileceğimizi sanıyoruz.

Elbette ki, bakımlı olmak, bize yakışanı giymeye özen göstermek, güzel görünmek için önemli bir faktör ama yeterli değil.

Güzel olmak, yani insanların sizi ‘‘güzel’’ olarak tanımlamalarını sağlamak için önce kafanızın içine bakım uygulamanız gerekli. Yani düşüncelerinizi, zihninizi güzelleştirmek için çaba göstermelisiniz.

Düşünceleriniz, çirkin, düzensiz ve karanlık olduğu zaman, dış görünümüzle ne kadar uğraşırsanız uğraşın yine de güzel görünemezsiniz. Çünkü, içinizdeki çirkinlik, bakımsızlık, derbederlik, karamsarlık dışınıza yansır. Ve çirkin görünmenize neden olur.

Halbuki, düşüncelerinizi güzelleştirmeyi başarırsanız, zihninizin içindeki aydınlık ve güzellik yüzünüze, hareketlerinize, mimiklerinize, gözlerinize yansır ve pırıl pırıl parlarsınız. Çevrenizdeki insanlar sizi gördükleri anda, sizden onlara yansıyan ışıltıyla gözleri kamaşır ve ayrıntılardaki kusurların hiçbirini göremezler. Söylecekleri tek kelime; ‘‘Güzel’’ olacaktır.

‘‘Ne kadar güzel bir insan’’

Bu cümlenin etkisi öylesine büyüktür ki, hem sizi, hem de çevrenizi etkisi altına alır. Güzelliğin sırrı, içinizin güzel olmasıdır, diyorum,

Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları