Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

1999 ve Başaklar

Geçen yılın yarattığı parasal sorunlarını, karamsarlığa sürükleyen ruh halini ve özellikle yöneticilerle aranızda çıkan sürtüşmeleri geride bırakıyorsunuz. Belki şu günlerde burcun son on günlük devresinde doğanlar ödemelerle ilgili sıkıntılar ve tartışmalar içinde bulunabilirler. Ancak, sizin için de bu durum son derece hızlı bir biçimde geçip gidiyor. Yani son sancıları yaşıyorsunuz.

Bütün Başaklar için aynı şeyleri söylemek elbette mümkün değil. Fakat, genel olarak yine de bu yıl verimli, olumlu ve kararlı bir yıl olacak. Burcun son on günlük döneminde doğmuş olanlar Şubat'tan sonra son derece sakin bir döneme girecekler. Sıkıntıların geride kaldığı huzurlu bir ortama geçiş yapacaksınız. Ve bundan sonra yıl sonuna kadar önemli değişimler ve hayatınızı etkileyecek çalkantı yaratan olaylarla karşılaşmayacaksınız. Kısacası bu yıl sizin için genel olarak sıkıntısız geçecek.

Tabii diğer başaklar için bunları söyleyemeyeceğim. Burcun ilk on günlük döneminde doğanlar önce Satürn sonra da Jüpiter'in etkileriyle karşılaşacaklar.

Özellikle de 24-29 Ağustos günleri arasında doğmuş olanlar Mart'tan itibaren Satürn'ün disipline eden kararlı etkileriyle son derece istikrarlı bir tavır içine girecekler. Sonra da Haziran sonunda Jüpiter'in pırıltılarıyla harekete geçeceksiniz. Olumlu, neşeli ve yeni istekler içinde atılımlar yapacaksınız.

Yıl içinde harekete geçtiğiniz ve büyük emeklerle gayret gösterdiğiniz ne varsa, bütün bunların sonuçlarını ve ödüllerini yıl bitmeden alabilirsiniz. Şayet alamazsanız 2000'in başlarında mutlaka alacaksınız.

30 Ağustos-5 Eylül günleri arasında doğanlar ise köklü değişimler dönemine giriyorlar. Pluton, yaşantınızı sarsacak temel değişimleri haber veriyor. Belki oturduğunuz yeri, evi, temel alışkanlıklarınızı değiştireceksiniz. Tabii bu değişimler görünür, maddi değişimlerle sınırlı kalmayacak. İçsel değişimlere de hazırlıklı olmalısınız. Çünkü, Pluton'un güçlü enerjisi değişim için gereken potansiyeli içinizde uyandıracak. Tabii bunun büyük bir gerilim yaratacağını da ilave etmeliyim.

Toprağın güvenliğine düşkün çocukları olan Başaklar için değişim fikri bile ürkütücü olduğu için endişelere kapılmanız çok kolay. Fakat, geçmişte bırakmanız gerekenleri bırakmaktan kaçınmayın ve suçluluk duygularına saplanmayın. Kendinizi değişime bırakın, gözleyin ve dikkatinizi ayrıntılardan bütüne doğru yöneltin.

5-13 Eylül günleri arasında doğanlar ise, Mayısın ikinci yarısından itibaren Satürn'ün olumlu etkileriyle kendilerini güçlü hissedecekler. Tabii bu arada seçicilikleri daha bir belirginleşebilir. Özellikle insan ilişkilerinde. Ayrıca, son derece düzenli ve kararlı çalışmalar yapacaksınız. Tabii ortaya koyduğunuz bu emeklerin ödülünü de sonunda alacaksınız. Bu devre içinde sabırlılığınız çok daha artacak. Uzun vadeli planlarınızı başlatmanızın tam zamanı diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları