Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür ve Mars Burç değiştiriyor

Merkür ve Mars dün yani Çarşamba günü burç değiştirdiler. Bu nedenle bugün anlatmayı tasarladığım ‘‘1999 ve Boğalar’’ başlıklı yazı yarına kaldı. Fakat, gökyüzünün bu konumu çok önemli olduğu için öncelikle bu astrolojik olayı açıklamam gerekiyor.

Bir süredir hızlı hareket halinde bulunan Merkür Oğlak Burcundaki kısa yolculuğunu tamamlayıp Kova Burcuna girdi.

Mars ise, Terazi Burcundan Akrep burcuna geçti. Böylece gökyüzünde astrolojik açıdan ilginç bir konum meydana gelmiş oldu. Zira bir süre önce Kova Burcuna girmiş olan Neptün, Merkür ile Kavuşum konumuna girerken Mars ile sert açı oluşturmuş oluyorlar.

Üstelik Merkür Kova Burcunu sevdiği için özelliklerini güçlü biçimde açığa çıkarıyor. Ancak, Neptün'ün etkisiyle son derece ilginç bir karakter kazanıyor. Ve bu etkileşime Mars yüksek potansiyelli bir enerji gönderiyor.

Şimdi, bütün bunlar ne demek;

Öncelikle burada Merkür'ün özelliklerini bir kez daha hatırlamakta yarar var. Biliyorsunuz Merkür, zihinsel faaliyetleri idare ediyor. Yani konuşmak, iletişim kurmak, öğrenmek ve bütün bunlar için yapılacak kısa yolculuklar. İletişim ve öğrenim denildiği zaman öncelikle eğitim sektörleri, sonra da hizmet sektörleri akla geliyor. Tabii bu arada iletişim araçlarını da unutmamakta yarar var. Telefon, evrak, yazılı anlaşmalar ve benzeri tüm araçları da sembolize ediyor.

Kova Burcundaki Merkür, ilişkilere çok daha özgür bir boyut kazandırırken aynı zamanda idealist toplulukların faaliyetlerini yoğunlaştırıyor. Yani başarılı organizasyonlar yapılabileceği gibi araştırma, inceleme ve bir konu üzerinde konsantre olabilme potansiyelini yükseltecek. Bu demektir ki, orijinal çalışmalar için uygun bir dönem.

Neptün ise, hayal gücü ve imajinasyon yeteneğini harekete geçiriyor. Merkür ile kavuşum konumuna giren Neptün, zihinsel faaliyeti yükseltmekle birlikte aynı zamanda yaratıcılığı da harekete geçirmiş oluyor. Böylece son derece ilginç ve anlaşılmaz fikirler ileri sürülebilir. İleri görüşlülük, neredeyse kehanet düzeyine varabilir. Grup çalışmaları ve derin incelemeler yapmak için çok uygun. Tabii bu etkinin kısa süreceğini belirtmekte yarar var. Çünkü, Merkür hızlı hareket ettiği için Neptün'le kavuşumu kısa sürecek. (Bir kaç gün) Dolayısıyla hayatı etkileyecek çok önemli olaylar meydana gelmeyebilir. Ancak, bütün şartları hazır olanlar için bir-iki gün çok önemli olabilir. Tabii bu arada Mars'ın bu kavuşuma gönderdiği sert ve yüksek potansiyelli enerjiyi unutmamakta yarar var. Ne olabilir, derseniz;

Kafanızda kurduğunuz, hayal ettiğiniz olayları zihninizin içinde büyütüp saldırgan ve sivri dilli bir tavır içinde çevrenizdekileri kırabilirsiniz. Üstelik, sonradan pişmanlık duyabileceğiniz davranışlarda da bulunabilirsiniz. Tabii böyle bir tavrın kişisel olacağını belirtmek gerek. Yani başta Kovalar olmak üzere Aslanlar, Boğalar ve Akrepler böyle bir tavır içinde bulunabilirler. İkizler, Terazi, Koç ve Yaylar ise, Merkür-Neptün etkileşimi yaratıcı bir biçimde kullanabilirler.

Genel olarak ise, eğitim yerleri (Okul, dersane vb.), hastahane ve hizmet sektörlerinin hemen hepsinde anlaşılmaz karışıklıklar ortaya çıkabilir, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları