Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Karmaşa bitiyor

‘‘Şu sıralar son derece tuhaf ve anlamsız durumlarla karşılaşıyordu, kadın. Telefon konuşmaları bile garipleşmişti. Mesela, pastahaneyi arayıp ilgili kişiyi telefonun başında beklerken düşünceleri öylesine hızlı hareket ediyordu ki, yetkili kişi telefonun diğer ucunda ‘‘buyurun’’ dediği zaman deri kıyafetler hakkında bilgi istiyordu. Tabii bunun üzerine pastanenin yetkili kişisi şaşkınlık içinde ne istendiğini anlayamayıp 'ne derisi, ne kıyafeti' dediği zaman yaptığının farkına varıyor ve nasıl özür dileyeceğini şaşırıyordu.

Öylesine anlaşılmaz davranıyordu ki, kendisi bile ne olduğunu anlayamıyordu. Daha geçen gün uçağı kaçırmış, kardeşiyle manasız bir biçimde tartışmış, sonra da 'bana neler oluyor' diye oturup düşünmeye başlamıştı.

Ne yapmaya kalkışsa, mutlaka bir terslik oluyordu. Üstelik öyle çok şey yapmak istiyordu ki... İstemese bile yapması gereken işlerin çokluğu karşısında abandone oluyordu. Tam bir şey yaparken başka bir şey çıkıyor, daha birini bitiremeden başka bir işle uğraşmak zorunda kalıyordu.

Tabii bu sırada gün bitiyor ve bütün gün boyunca koşuşturuyor olduğu halde hiçbir şey yapmamış olduğunu anlıyordu. Tabii bu duygunun kıskacı altında ezilirken ertesi günün planını yapması daha da zorlaşıyordu. Zaten ne kadar plan yaparsa yapsın düşündüklerinin yarısını bile uygulayamıyor olduğunun farkındaydı. 'Bu duruma bir çözüm bulmam gerek' diye düşünüyor fakat, aklına hiçbir çözüm gelmiyordu. Üstelik kadın genel olarak son derece sistemli, disiplinli ve ne yapacağını bilen biriydi. Ve kendisi de bunu biliyordu. İyi de şimdi ne olmuştu? Hayatında şimdiye kadar böylesine karmaşık bir dönem yaşadığını hatırlamıyordu.’’

Onunla karşılaştığımızda bütün bunları hatta daha fazlasını bir solukta bana anlattığında elimde olmadan mütebessim bir ifadeyle dinledim. Sanırım yüzümdeki ifadeyi gördüğü için sustu. Kimbilir daha neler anlatacaktı. Fakat, benim için bu kadar yeterliydi. Sonra, beni yanlış anlamaması için hemen açıklamaya giriştim. Çünkü, içinde bulunduğu durum, yanlış anlaması için çok uygundu. Zaten daha fazlasını dinlemem de gerekmiyordu.

Bütün yaşadıklarının tam da şu sıralarda meydana gelmiş olan astrolojik etkiler yüzünden olduğunu anlatmaya başladım. Çünkü, bütün bunlar Merkür'ün geri gitmesiyle ortaya çıkan karmaşaydı. Zihinsel faaliyetini kontrol edememesi, ilişkilerde yaşanan karmaşa, yanlış anlamalar, organizasyon bozuklukları, uçağı kaçırması, hazırladığı raporun kaybolması, kardeşiyle hiç yoktan tartışması, bütün bunların hepsi tipik Merkür etkileriydi.

Bir süredir onun hem Güneş'ini hem Merkür'ünü hem de Venüs'ünü, bu geri giden Merkür etkiliyordu. Tabii bu durumu kuvvetlendiren başka etkiler de vardı ve bütün bunlar biraraya geldiği zaman son derece disiplinli bir insan bile ciddi biçimde bocalardı. Üstelik genel olarak sistemli ve düzenli olan kişinin bu durumdan çok daha fazla etkileneceği gün gibi ortada. Çünkü, zaten dağınık olan biri fazladan bir dağılmanın farkına varsa bile düzenli biri kadar etkilenmeyecektir.

Ona çok fazla endişe etmemesini, şimdilik olayları kendi haline bırakmasını ve çözüm arayıp yıpranmamasını tavsiye ettim. Ve 12 Aralık'tan itibaren bütün bu karmaşının kendiliğinden ortadan kalkacağını, benzer durumda olan herekese bilidiriyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları