Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Geri giden Merkür

Merkür, Yay burcunda geri gitmeye devam ediyor. Ve bu hareketi 11 Aralık gününe kadar devam edip sonra düzelecek. Şu sıralarda bundan en fazla etkilenenler 6-12 Aralık günleri doğmuş olan Yay'lar. Tabii bu arada değişken diğer burçların hepsi etkileniyorlar. En çok etkilenen 6-11 Haziran doğumlularla, 7-12 Eylül ve 5-10 Mart günleri arasında doğmuş olanlar, bu ayın sonuna kadar en fazla etki altında bulunan kişiler.

Tabii daha sonra bu burçların ilk derecelerinde doğmuş olanlar etkilenecekler. Aralığı başından ayın 11'ine kadar devam edecek Merkür'ün geri gitme hareketi.

Aslında Merkür geçişleri çok fazla önemli olmayıp sadece bir-iki gün devam eder ve önemli bir olaya ya da değişikliğe neden olmaz. Fakat, Merkür geri gitmeye başladığı zaman bu geçişler gerçekten son derece dikkatli incelenmeli ve tedbirli olunmalı.

Evet, Merkür'ün idare ettiği konularda ortaya çıkan karışıklıklar sadece sert etkiler altında bulunanları etkilemiyor. Aynı zamanda olumlu bakış açısı oluşturan diğer burçlar da etkileniyor. Yani Koç, Aslan, Terazi ve Kova'lar.

Tabii bu arada Ay veya yükselen burcu bu burçlardan birine denk gelenlerin de etkilendiklerini belirtmekte yarar var. Şimdi bu etkilerin hangi konularda açığa çıkacağını inceleyelim;

Merkür, insanlarla olan ilişkilerimizi, düşüncelerimizi nasıl ifade ettiğimizi, olaylara hangi açılardan baktığımızı gösterir. Kardeşler, yakın akrabalar, arkadaşlarımız, kısa yolculuklar ve iletişim araçlarının tümünden Merkür, sorumludur.

Bir işe karar vereceğimiz zaman, Merkür hemen harekete geçer ve kararlarımızı etkiler. Hem öyle bir etkiler ki, yakın çevremizde bulunan her şey de etkilenir.

Merkür geri gitmeye başladığı andan itibaren önce ev ve iş yerimizde sonra bütün ilişkilerimizde irili ufaklı karışıklıklar yaşamaya başlarız. Örneğin, sizi bir yerden bir yere taşıyan arabanız ya da bindiğiniz arabada aksaklıklar ortaya çıkıp gideceğiniz yere zamanında ulaşmanıza engel olur.

Veya telefonunuz arızalanır ve tam bir görüşme yapacağınız sırada böyle bir aksilik önemli işlerin gecikmesine neden olur. Ya da kafanızı karıştıran dedikodular duyar ve tam karar vereceğiniz sırada kararsız kalırsınız.

Faturalarda meydana çıkan karışıklıklar, önemli evrakların kaybolması, sözlerinizin yanlış anlaşılması ve tabii sizi yanlış anlamaları hep Merkür'ün geri gittiği dönemlerde ortaya çıkan sorunlardır.

Bu arada ufak tefek cihazların tamiratları da zihninizi meşgul eden diğer sorunlardır. Mesela fotograf makinası, müzik seti ve benzeri eşyaların tamir işini bu dönemlerde yaptırmamakta yarar var. çünkü, tamir olacağı yerde daha çok bozulup geri gelebilir. Kısacası, Merkür'ün idare ettiği konularda her zamankinden daha tedbirli davranmakta yarar var, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları