Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Yay burcu

Güneş, bugünden itibaren Yay'ların üzerinde parlamaya başlıyor. Merkür, Venüs ve Pluton'un beslediği Yay burcu özellikleri açıkça görülmeye başlayacak. Yay burcu denildiği zaman ilk akla gelen seyahatlerdir. Gerçekten de zodyağın başka hiçbir burcu Yay kadar seyahat etmekten zevk almaz. Uzaklara gitmek, yabancı ülkeler, bilinmeyen diyarlar keşfetmek Yaylar'a daima çekici gelir.

Uzak ülkelere yerleşmekten çok gezmek amacıyla gitmeyi tercih eder. Tabii bunun için de özgür olması gerekir. Evet, Yay'lar özgürlüğüne bir Kova kadar düşkündür. Fakat, bu durum aşık olmasına ve sevdiğiyle birlikte yaşamasına engel olmaz. Yeter ki, sevdiği kişi kendisini zevklerinde özgür bıraksın... Özellikle de arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde ve yaptığı organizasyonlarda...

Yay'lar, son derece iyimser, iyi niyetli, dost canlısı ve adalet duygusu çok gelişmiş tiplerdir. Kadın olsun, erkek olsun bir Yay, kendine özgü bir adalet duygusuna sahiptir. Kendince adil bulmadığı durumlarda (Kendisine yönelik olmasa bile) müdahale etmeden duramaz. Sanki, kendi haklarını savunuyormuşcasına hareket eder.

Ateşin filozof çocukları hemen her konuyla ilgilidirler. Öğrenme istekleri öylesine gelişmiştir ki, seyahat sevgilerinin derinlerinde öğrenme arzuları yatmaktadır. Çoğunlukla seyahat etmekten zevk aldıkları için yolculuk yaptıklarını düşünür ve çevrelerine böyle söyleseler bile, gezip dolaştıkları yerleri dikkatle incelemekten geri kalmazlar.

Seyahat edebilecek durumda olmayan Yay'lar ise, kendi içlerine yolculuk yaparlar. İçsel seyahate bazen kendilerini öyle bir kaptırırlar ki, neredeyse dış dünya ile irtibatları kesilir. Tabii bir Yay için bu durum hiç de öyle uzun sürmez. Asla bir Yengeç gibi içlerine kapanmazlar. Tabiatlarındaki ateş unsuru oldukları yerde uzun süre kalmalarına izin vermez. Üstelik değişken özelliğe sahip oldukları için hem bulundukları konumu hem de duygularını aynı noktada sabit bir biçimde tutamazlar. Heyecanlı, hareketli ve öğrenme arzularının peşinde kararlı bir biçimde yol alırlar.

Yay burcunun idareci gezegeni olan Jüpiter'in verdiği şans ile yolları genellikle de açık olur. Yeter ki, nereye gideceklerine karar versinler. Evet, bir Yay, içsel seyahatleri sonucu bir ‘‘Filozof’’ olma yolunda hızla ilerleyebilir. Hayatın anlamını çözmek ve ne yaptığını incelemek konusunda gerçek bir dehadır. Gözlemleri öylesine güçlüdür ki, neredeyse kehanet sayılabilecek tahminlerde bulunabilir. Çoğunlukla da tahminlerinde yanılmaz. Üstelik sadece olaylar için değil insanlar için de çok başarılı tahminleri vardır.

Böylece iyi niyetini istismar etmeye kalkışanları çok kolay anlar ve kendisini korumayı başarır.

Ateşin çocuğu Yay'lar için aşk, neredeyse hayatın anlamıdır. Aşık olmak, (Şayet o sırada yoğun bir içsel yolculuk içinde bulunmuyorsa ya da arkadaşlarıyla çok ciddi işler peşinde değilse) yemek, içmek gibi doğal bir ihtiyaçtır. Sevdiği kişiye duygularını en içten ve açık bir biçimde sunar.

Maceracı ruhu, sizin hiçbir zaman aklınızdan bile geçmeyen olağanüstü bir aşk yaşatacaktır. Tabii bunun bedelini, onu özgür bırakarak ödemeniz gerekir. Özellikle de arkadaşlarıyla birlikte olmasına hiç ses çıkarmamalısınız. Yoksa, arkadaşlarını size tercih edebilir. Tabii bu arada her türlü sürpriz organizasyona da hazırlıklı olmalı ve itirazsız kabul göstermelisiniz, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları