Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sanal iletişimler

‘‘Teknoloji mi, doğa mı’’ şeklinde bir tercih yapmak zorunda kalırsam, kesinlikle ‘‘doğa’’ derim. Fakat, teknolojik gelişmeleri ve sunduğu nimetleri de bir kenara koymam mümkün değil.

Mesela şu bilgisayar denilen mucizevi alet. Teknolojinin en son harikası.

İçinde bulunduğumuz çağın adı, bence bilgisayar çağı olmalı. Çünkü, aylarca belki de senelerce yapmanız gereken incelemeleri kolayca yapabiliyorsunuz. Hatta müzikten resime, vücudunuza vereceğiniz şekle kadar bilgisayarlar emrinize amade.

Geçenlerde yazdığım bir yazıda ‘‘kendi kendine giden arabalar olsa da, şu trafiğin bunalımını yollarla hiç ilgilenmeden kitabımı, dergimi okuyarak geçiştirsem’’ demiştim. İlgilenenlere müjde, ‘‘Auto Show’’ adlı derginin geçen sayısında kendi kendine giden arabaların yapıldığını okudum. Ne yalan söyleyeyim çok sevindim. İşte, bunu sağlayan da bilgisayar.

Şimdi, bilgisayarın nimetlerini sıralamak başka bir günün konusu olduğu için asıl konuya dönelim. Ben aslında e-mail gönderen Alper Kul'un yazdıklarından söz etmek istiyordum. Bilgisayar üzerine bunca lafı sıralamamın nedeni de bu... Çok etkilendiğim için bir bölümünü aynen aktarıyorum;

‘‘Bir süredir internet ortamında sevdiğim arkadaşlarımla birlikte entelektüel sinerji ortamı yaratmış bulunmaktayız. Bu ortamda beğendiğimiz bir makaleyi seçiyor ve arkadaşlarla birlikte tartışıyoruz. İşte benim bu hafta seçmek istediğim makale izninizle ‘‘Zevk almayı bilenler’’ başlıklı makaleniz. Daha sonra size arkadaşlarımın ve benim bu konu üzerindeki düşünceleri de ayrıca göndereceğim.’’

Ve de ben bundan büyük bir memnunluk duyacağım. Şimdiden büyük bir heyecanla ortaya çıkacak düşünceleri merak etmeye başladım.

Yapacak çok iş var, zaman yok. Ne dostluk kurmaya ne de ilişkileri pekiştirmeye, derken bilgisayarın marifetiyle böylesine keyifli ve verimli ilişkiler kurulabiliyor.

Tabii ki, ben kanlı-canlı insanlarla karşılıklı konuşmayı, fikirleri, makaleleri arkadaşlarımın gözlerinin içine baka baka yapmayı tercih ederim. Fakat, madem ki insanların biraraya gelebilmeleri için zaman yok, o zaman bilgisayara teşekkür etmek gerekiyor. Her ne kadar sanal ortamda görüşüp tartışmak bana çok uygun gelmese de, hiç yoktan iyidir, diyorum ve canı yürekten destekliyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları