Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Akrepler’in dönemi başlıyor

Güneş'in Terazi burcundaki yolculuğu bugün akşama doğru bitiyor ve Akrep burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece bir süredir kendisini iyi hissetmeye başlayan Akrepler çok daha yüksek bir moral ve istekle parlamaya başlayacaklar.

Bir süredir Akrep burcunda dolaşan Merkür'den sonra şimdi Güneş'in güçlü etkileriyle daha da bir açığa çıkacak olan Akrep etkilerini açıkça görebileceğiz. İktidar duygularının öne çıkacağı bir devreye giriliyor.

Akreplerin güçlü sezgileri vardır. Çünkü, su gurubunun sabit elemanı olan Akrep tiplerinin diğer suyun elemanı olan Balık ve Yengeç'ler gibi son derece güçlü sezgileri vardır. Tabii aynı zamanda suyun hassasiyetine de sahip oldukları için oldukça alıngan oldukları söylenebilir. Diğer su grubu tiplerinden farklı olarak açığa çıkan en tipik özellikleri, kendilerine dönük ve duygularını gizlemeyi kolayca başardıkları için alınganlıklarını da ortaya koymaz, hemen hemen hiç belli etmezler. Tabii bu durumun pek olumlu olduğu söylenemez. Özellikle de alındıkları kişi için. Hiçbir zaman acele etmez. Uygun zamanı bekler ve asla unutmaz. Çünkü, Akrep'ler son derece zeki ve hafızaları kuvvetli tiplerdir. Üstelik en gelişmiş Kartal tiplerinden az gelişmiş Akrep tiplerine kadar hepsinin ortak özelliği son derece zeki olmanın yanısıra ortaya koyduğu kararlılıktır.Kararlı ve planlı davranma konusunda onlardan daha azimlisini bulamazsınız. Üstelik bir işin nasıl gelişeceği ve sonuçlanacağı hakkında Akrepler'in kesin ve tutarlı ön görüşleri vardır. Fakat, bir kez sonuçlandırmak için karar verdilerse, sonuç olumsuz gibi gözükse bile çalışmalarını sonuna kadar sürdürür ve olumlu sonuçlar almayı başarırlar. Hem de bir sihirbaz ustalığı ile.

Astrolojik açıdan Akrep'ler üç kategoride incelenir. Akrep tipleri, kertenkele tipleri ve kartal tipleri. Tabii ki en gelişmiş tipler Kartal'lar olduğu için onları daima yönetici olarak görürsünüz. Hemen her tür meslekte başarılı olurlar fakat, meslekleri ne olursa olsun yönetici olmayı başarır ve son derece başarılı, aranan yöneticiler olurlar. Sezgilerini kullanmayı bilir ve ön görüşleriyle isabetli kararlar alırlar. Üstelik yoğun duyguları olduğu halde duygularını kontrol etmeyi başardıkları için altlarında çalışanları yönlendirmeyi ve nasıl çalıştıracaklarını bilirler.

Kertenkele tipleri Akrep ve Kartal'ların arasında kalmış, grimsi bir tavır içindedir. Kimi zaman çok kontrollü (Aslında buna kontrol denilemez, kendini tutmaktan, kaskatı kesilebilir ve asla ona ulaşamazsınız) kimi zaman ise, planlı ve hesaplı bir tutum içinde bulunur. Ancak, çoğu zaman yoğun duygularının baskısı altında ezilir ve bir türlü potansiyelini ortaya koymayı başaramaz. Tabii bu durumda sivri dilli, karıştırıcı ve alaycı bir tutum içine girer. Son derece zeki ve sezgileri güçlü olduğu için ön görüşleri isabetlidir fakat, bu görüş onun üzerinde duygusal baskı yaratır ve bazı zamanlarda hasta edecek dereceye ulaştırabilir.

Akrep'ler ise, dünya ile bağlantıları daha güçlü ve daha pratik bir tutum içinde bulunurlar. Genellikle kısa zamanda elde edilecek menfaatlerin peşine düştükleri için çevrelerinin anlayamayacağı davranışlarda bulunmaktan çekinmezler. İstediklerini elde etme konusunda hiç de Kartallar'dan aşağı kalır bir tarafları yoktur. Daha kaba seviyede ve çevrelerine aldırış etmeden davranırlar. Davranışlarının sonucu ise kesindir.



Yazarın Tüm Yazıları