Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür Akrep Burcunda

Bugünden itibaren Merkür, Akrep Burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece Merkür'ün özellikleri Akrep Burcunun özellikleriyle birleşerek açığa çıkacak.

Merkür, Akrep Burcunu sever ve özelliklerini yapıcı bir biçimde ortaya koyar. Dikkat yükselir, konsantrasyon artar ve maymun iştahlılıktan eser bile kalmaz.

Tabii bu konum aynı zamanda inatçılığı da verecektir. Büyük bir dikkatle takip ettiğiniz işi, ne olursa olsun sürdürebilmeyi, kararlı bir inatla sonuna kadar götürebilmeyi sağlayacaktır.

Akrep burcundaki Merkür, espri yeteneğini de ortaya çıkartacaktır. Ancak, bu esprilerin dozu kaçabilir ve neredeyse alaycılığa kadar uzanabilir.

Böylesi bir espri anlayışıyla birlikte haksızlıklar karşısında kırılgan bir tutumun da ortaya çıkabileceğini belirtmekte yarar var.

Yani kolay kırılıp gücenebilir, hatta kendi kafanızda kurduğunuz ve haksızlık olarak nitelediğiniz düşüncelerinizden dahi etkilenebilirsiniz.

Tabii bu durum, arkadaşlar ve komşularla olan ilişkilere zorluk getirecektir. Çevrenizdeki kişilerin size sorun çıkarttıklarını, geçimsiz olduklarını düşünüp öfke duyabilir, sert ve alaycı bir tepki ortaya koyabilirsiniz.

Ancak, Merkür'ün Akrep Burcunda dolaşmaya başlaması, istikrarlı çalışmalar ve tutarlı planlar yapabilmek açısından son derece olumlu olacak. Bu devre içinde yeni girişimlerde bulunulabilir, önceden başlatılan işleri tamamlamak için son derece kararlı ve başarılı çalışmalar ortaya konulabilir.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar tabii ki, Akrepler. Ancak, sizin kendinizi fazla zeki ve akıllı bulmanız ve çevrenizdekileri küçümsemeniz mümkün. Ayrıca, bu devre içinde iğneleyici ve alaycı bir tutum içinde bulunmaktan kaçınmanız gerekiyor. Ayrıca, aile bireyleri, iş arkadaşları ve komşuluk ilişkilerinin de yoğun olacağı söylenebilir.

Kritik konumda bulunan Boğalar, dikkatlerini bir tek noktaya odaklamakta zorlanacaklar. Düşünceleriniz hızlı olacak fakat, dikkatiniz fikirden fikire sıçrayacağı için kararlı davranmanız zor olacak. Çocuklar, kendinizden genç olanlar, iş arkadaşlarınız ve yakın çevrenizle aranızda anlaşmazlıklar ve sorunlar çıkabilir. Yanlış anlamalar yüzünden canınız sıkılabilir. Anlayışlı davranmaya gayret göstermeniz gereken bir dönem.

Olumlu etkilenen Yengeç ve Balıklar, kararlı, girişimci, sosyal ve kültürel faaliyetler açısından son derece hareketli bir döneme giriyorlar.

Olumsuz etkilenen Aslan ve Kovalar ise, kararsızlıklar yaşayabilir, sivri dilli ve alaycı bir tutum içinde bulunabilirler. Ayrıca, aşırı güven hissi içinde bocalayabilirler. Karar vermek ve önceden alınmış kararları değiştirmek için acele etmemelisiniz. Yaşlı akrabalarınız veya patronlarınızla aranızda anlaşmazlıklar ya da sorunlar yüzünden sıkıntı duymanız da mümkün.



Yazarın Tüm Yazıları