Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sezgileri geliştirme yöntemleri (2)

Telefon çalarken o sırada kimin aradığını düşünmeye başlıyorsunuz. yani dikkatinizi telefonun diğer ucundaki kişinin kim olduğuna yöneltiyorsunuz. Aklınıza ilk gelen kişiyi unutmuyorsunuz ve telefonu açıp tahmininizin ne derece doğru olduğunu anlıyorsunuz.

Aynı zamanda kapıyı kimin çaldığına da yoğunlaşabilirsiniz. Kapıyı açmadan önce kim olduğunu tahmin etmeye çalışın. Tıpkı telefon örneğinde olduğu gibi. Sonra aklınıza gelen ilk ismin sahibi olup olmadığına kapıyı açıp bakın.

Elbette ki, başlangıçta tahminleriniz isabetli olmayacaktır. Fakat, zaman içinde isabetli tahminler yapmaya başlayacaksınız. Tabii bu metodu uygulamaya devam ederseniz...

Aslında bu pratik çalışmayı oyun haline getirebilirsiniz. Her telefon çalışında ve her kapı zilinde arayanın ya da gelenin kim olduğunu tahmin etme oyunu.

Bir gün içinde arayanların kaçta kaçını doğru tahmin ettiğinizi bir deftere kaydetmeyi de unutmayın. Üstelik tarih ve saat kaydederek kaç isabetli tahmin yaptığınızı yazarak kendi gelişmenizi izleyebilirsiniz.

İlk günler atışlarınız hiç isabetli olmayabilir. Aklınıza gelen isimlerle karşılaşmadığınız için moraliniz bozulup bu işten vazgeçmeyin. Yapacağınız tekrarlarla sezgilerinizin gelişeceğini bilin. Ve gelişmeyi hergün tutacağınız notlarla takip edin.

Göreceksiniz, bir süre sonra tahminleriniz isabetli olmaya başlayacak. Üstelik her geçen gün daha fazla doğru tahminler yapmaya başlayacaksınız. Yani ilk günler ne kapı ne de telefondaki kişileri hiç bilemediğiniz halde gün geçtikçe bir, iki, beş derken sonunda hepsini tam isabetle tahmin edebildiğinizi göreceksiniz. Ve bu duruma kendiniz de şaşıracaksınız.

Kim olduklarını algılamaya başladıktan sonra bu kez, arayanların ne maksatla aradıklarını tahmin etmeye başlayabilirsiniz. Yani telefon çaldığı zaman açmadan önce kim olduğunu ve ne için aradığını tahmin edin ve akılınıza gelen ilk fikri unutmadan telefonu açıp tahmininizin ne kadar isabetli olduğunu öğrenin.

Bütün bu çalışmaların ardından arayan kişinin maksadını tahmin etmek, başlangıçta zorlandığınız kişileri tahmin etmek kadar zor olmayacaktır. Çünkü sezgileriniz giderek gelişmiş olacaktır.

Bu çalışmanın bir benzerini mektup üzerinde de deneyebilirsiniz. Zarfın üzerini okumadan önce mektubun kimden geldiğini ve içeriğini tahmin etmeye çalışabilirsiniz. Tabii bunun için mektubu elinize alıp uzun uzun konsantre olmanız gerekmiyor. Sadece bir an gözlerinizi kapatıp ellerinizin arasında tuttuğunuz mektubun kimden ve neden geldiğini düşünmeniz ve başka hiçbir şey düşünmeden aklınıza gelen ilk isim ve fikri unutmamanız yeterli. İsterseniz, bir kenara not edebilirsiniz. Sonra da tahmininizin ne kadar isabetli olduğunu anlamak için mektubu okursunuz.

Aslında bu uygulamalarınızı not edeceğiniz özel bir defter tutmanız, sezgilerinizin gelişimini izlemeniz açısından çok yerinde bir davranış olur. Böylece sezgilerinizin gelişmesini de hızlandırabilirsiniz. Çünkü, defterdeki gelişme sizin kendinize olan güveninizi arttıracak ve sezgilerinizin de daha hızlı gelişmesine yardımcı olacaktır, diyorum, Yasemin'ce...






 








Yazarın Tüm Yazıları