Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Güneş’in çocukları Aslanlar

24 temmuz ile 23 ağustos arasındaki günlerde güneş, Aslan takım yıldızında dolaşmaya başlar. Bu devre başakların olgunlaştığı hasat mevsimidir. Güneş bütün ihtişamıyla gözyüzünde parlamaktadır. Aslan burcunda doğanlar da tıpkı güneş gibi çevrelerine ışık saçarlar. Pırıl pırıl parlamak ve her nerede olurlarsa olsunlar göze çarprmak isterler. Başarırlar da...

Kendini her ortamda göstermekten hoşlanan güneşin çocukları eğer kendilerini gösterebilecekleri bir alan bulamazlarsa hasta olurlar. ‘‘Ben’’ kelimesi, Aslanlar’ı ifade etmek için icat edilmiştir sanki. ‘‘Ben yaparım’’ der ve yapar. Hem de koşullar ve şartlar ne olursa olsun, yapar. Sıfırdan başlayıp milyarder olanlara en çok Aslan burcunda rastlanır. Son derece çalışkandır ve para kazanmak için çalışır. Fakat parayı bir Boğa tipi gibi istemez. Aslanlar içi para çok önemlidir. Çünkü ihtişam ve lüksü sağlayabilmek için paraya ihtiyacı vardır. Bunun için çok çalışır. Üstelik kazanmayı da başarır. Kazandıklarını da arzu ettiği lüksü sağlamak için kolayca harcar.

LÜKS DÜŞKÜNÜ

Evini en lüks biçimde dayayıp döşer. Pahalı ve gösterişli kıyafetler seçer. Uzaktan baktığınızda bir Aslan’ı kolayca tanıyabilirsiniz. Çünkü o göz alıcıdır. İyi giyinmek, iyi bir ev, güzel yemekler, davetler, eğlence yerleri, pahalı ve göz alıcı ne varsa her şey Aslanlar’ı tatmin etmek için vardır ve bir Aslan, bütün bunlara sahip olmak için doğmuştur sanki.

ÇOK GURURLU

Gururuna öylesine düşkündür ki zaten bütün bu lüks ve ihtişamı istemesinin altında yatan en önemli neden bütün bunların gururunu okşamasıdır. Son derece cömerttir. Yedirip içirmek ve yardım etmek güneşin çocuklarını gururlandırır. Onları en fazla kızdıran şey ise gurur kırıcı davranışlardır. Bir Aslan’ı çileden çıkarmak istiyorsanız ona toplum içinde küçük düşürücü bir söz ya da davranışta bulunmanız yeterli olabilir. İşte o anda dost, akraba ya da sevgilisi olun sizi ne kadar sevdiğini düşünemeyecek ve bir Aslan gibi kükremeye başlayacaktır.

Hemen alevlenip kolay yatışırlar. Tabii siz, onun alevini parlatmazsanız. Tartışmayı kestikten kısa bir süre sonra tamamen unutacaktır. Bir Koç kadar hızlı unutmasa bile bir Akrep gibi sürdürmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Ancak Aslanlar, gururuna öylesine düşkündürler ki ‘‘Pire için yorgan yakmaktan’’ hiç çekinmezler.

Her şeyi yıkıp yerle bir ettikten sonra en baştan yeniden kurarlar. Daima sıfırdan başlayabilecekleri güçleri vardır. Güneşin verdiği hayat enerjisi Aslanlar’ı hem sağlıklı, güçlü ve girişimci yaparken hem de bitip tükenmeyen enerjileriyle yılmadan, geri çekilmedin mücadele ederler. Her zaman yeni baştan başlayacak enerjileri vardır diyorum, Yasemince..






 








Yazarın Tüm Yazıları