Yasemince

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür - Satürn - Neptün

Merkür, Aslan burcunda ilişkileri yönetiyor, Satürn Boğa burcunda insanları eğitiyor ve Neptün Kova burcunda anlaşılmaz hayaller kurduruyor. Bütün bunlar da birbirine sert etkiler gönderiyorlar. Hem de bugün. Çünkü, yarından sonra Merkür bu etkilerden uzaklaşacak fakat, Neptün-Satürn arasındaki sert etkileşim devam edecek.

Satürn-Neptün arasındaki ilişkiyi ayrıntılı biçimde daha sonra anlatırım. Çünkü, bugün meydana gelen gökyüzü konumu çok kısa sürmekle birlikte çokda önemli.

Hayal gücünü sembolize eden Neptün'ün Merkür'e zıt açı yapması, kuruntular yüzünden ilişkilerin zorlaşacağına işaret ediyor. Tabii, kararsız, alıngan ve dalgın olmaya da neden olacak. Üstelik aynı anda Satürn'ün sert etkileri de dalgınlık ve kararsızlığı besleyecek. Ayrıca, olumsuz düşüncelerin büyümesine neden olacak. Bütün bunlar da Merkür'ün idare ettiği konularda açığa çıkacak. Aslan burcundaki Merkür, iletişim, hizmet ve sağlık sektöründe yönetimi sembolize etmektedir. Bu demektir ki olumsuz düşüncelerin yaratacağı kuruntu ve baskılar sonucunda ortaya çıkacak sorunlarla karşılaşılabilir.

Bu sektörlerin üst düzey yöneticileri zor durumda kalabilir, usulsüzlükler yapılabilir, menfaatlere aşırı düşkünlük sonucu ya da dar görüşlülük yüzünden yanlış kararlar alınabilir.

Bütün bunların dışında bugün yeni bir girişimde bulunmak açısından pek uygun bir gün olduğu söylenemez. Grup çalışmalarında karışıklıklar çıkabileceği gibi iletişim gerektiren alanlarda yapılacak çalışmalarda da yanlış anlaşılmalar, kaybolan evraklar ve haberleşme sıkıntılarının yaratacağı ufak tefek sorunlarla karşılaşılabilir. Tabii bütün bunlar genel etkiler.

Gökyüzünün bu konumundan etkilenecek kişiler ise başta Aslanlar ve Kovalar. Özellikle 24-27 Temmuz ve 21-24 Ocak günleri arasında doğmuş olanlar... Tabii bu arada Boğa ve Akrepler'in de (21-24 Nisan ile 24-27 Ekim günleri arasında doğanlar) etkileneceklerini belirtmekte yarar var.

Gökyüzünün bu konumundan hafif etkilenmenin yolu ise, yeni başlangıçlar için bugünü tercih etmemek olabilir. Elbette ki, başladığınız işlerinizi sürdürmeye devam edeceksiniz. Bu arada ilişkilerinizde ortaya çıkabilecek sorunları büyütmeden geçiştirebilirsiniz. Yeni bir girişimde bulunmak üzereyseniz, bugünlük erteleyebilirsiniz. Yeni başlangıçlar için pek uygun bir gün değil. Sezgileriniz sizi aldatabilir veya aldatıcı sözlere kapılarak hiç de verimli olmayan bir işin sorumluluğunu alıp büyük beklentiler içine girebilir ve sonraki günlerde hayal kırıklığından öte olmadığını anlayabilirsiniz.

Olumsuz düşünceler ve kuruntulara kapılmamaya gayret etmelisiniz. Çocuklar, aile fertleri ve yakın arkadaşların sorunlarıyla ilgilenirken bunları büyütmemeli ve olumlu düşünceler içinde bulunmaya özen göstermelisiniz.






 








Yazarın Tüm Yazıları