Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür İkizler burcunda

Merkür, bugünden itibaren yöneticisi olduğu İkizler burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece Merkür'ün sembolize ettiği bütün özellikler güçlü bir biçimde açığa çıkmaya başlayacak.

Merkür'ün madeni civadır. Akışkan ve bulunduğu kabın şeklini alan bir yapıya sahip olması, Merkür'ün de karakterini belirler. Yani belirgin bir biçimi ve etkisi yoktur. Buna karşılık etkileşim içinde bulunduğu gezegenlerin verdiği enerji ile biçim alır.

Merkür, bazen uzun süre bir burçta dolaşır ve işte o zamanlar somut biçimde farkedilir özellikler sergiler. Ancak, bu kez İkizler burcundaki geçişi çok kısa sürecek ve yaklaşık 15 günde İkizler burcundaki yolculuğunu tamamlayacak. Tabii bunun sonucunda Merkür etkisini belki de farketmeden geçip gideceksiniz. Ancak, yine de haberleşmelerin artacağı, iletişim trafiğinin hayli yoğun olacağı söylenebilir.

Sosyal faaliyetler, yapılacak organizasyonlar ve hızla başlayıp biten ekip çalışmalarının verimli olabileceğini söylemek gerekir. Tabii bu arada Yay burcunda dolaşmakta olan Pluton'un sert etkilerini belirtmekte yarar var.

Öncelikle Merkür'ün bugün Neptün ile oluşturduğu olumlu bakış açısı imajinasyon gücünün artacağına işaret ediyor. Bugün sezgilerinize güvenebilirsiniz. son derece ilginç ve renkli rüyalar görebilirsiniz. Daha önce kimsenin aklına gelmeyen fikirler üretebilir, hayal dünyasının sınırlarında dolaşabilirsiniz. Bu durum yaratıcılığın en yüksek noktasına ulaşılabileceğini işaret ediyor fakat ne yazık ki, iki günlük bir dönem. Tabii bu arada Merkür, Pluton'a doğru yaklaşacak ve 180 derecelik bir zıt açı oluşturacak. Bu durum kararların aniden değişmesine neden olabileceği gibi, beklenmedik kişilik patlamalarına ve sivri, alaycı tavırlara neden olacağı için ilişkilere zorluk getirebilir. Bu devre içinde dostlarınızı ve arkadaşlarınızı kötülemekten kaçınmalı, içinizden yükselen tartışma arzularını kontrol altına almalısınız.

Merkür sonraki günlerde Uranüs ile etkileşim içine girecek. Aslında Uranüs için Merkür'ün büyümüş hali diyebiliriz. Tabii birbirine benzer enerjilerin biraraya gelmesiyle etkinin boyutlarını tahmin edebilmek güç olmakla birlikte bilimsel çalışmaların artacağı ve önemli buluşların açıklanacağını söylemek mümkün. Devrimci kurmalar açılanabilir, olaylara bambaşka açılardan bakılabilir. Bu devre içinde son derece seri, dinamik, etkileyici konuşmalar yapabilir, fikirlerinizi kabul ettirebilirsiniz. Yazmak için ve hitabet sanatını ortaya koymak için iyi bur dönem. Ayrıca, ilginç fikirleri ileri sürmek için de son derece uygun bir dönem olduğunu belirtmekte yarar var.

Şimdi gökyüzünün bu konumundan kimler etkilenecek? Elbette ki, İkizler. Yani en fazla onlar bu etkileri hissedecekler. Ayrıca Terazi ve Kovalar'da olumlu güçlü bir biçimde etkilenecekler. Özellikle de Kova'lar alışılmışın dışında yepyeni fikirler üretebilir, kimsenin aklına gelmeyen ilginç girişimlerde bulunabilirler.

Kritik konumda bulunan Yay'lar bu devre içinde konuşmalarına dikkat etmelidirler. neyse ki, çok hızlı geçiyor. Yoksa, ciddi çamlar devirebilir, sonradan pişmanlık duyabileceğiniz davranışlarda bulunabilirsiniz.

Sert bir biçimde etkilenen Başak ve Balıklar ise, tartışmacı tavırlardan kaçınmalı ve bu devre içinde fazla konuşmamaya özen göstermelidir. Tabii karar almak açısından da pek uygun bir zaman olduğu söylenemez.






 








Yazarın Tüm Yazıları