Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

İkizler dönemi başladı

Güneş'in İkizler burcunda dolaşmaya başlamasıyla birlikte ‘‘İkizler’’ etkisi güçlenmişti. Buna bir de Mars ilave olunca bu etkinin gücü çok daha belirginleşti tabii...

İkizler burcunun özelliklerini anlatmaya başlamadan önce hem Güneş hem de Mars'ın Neptün'den güçlü etkiler aldığını belirtmeliyim. Ayrıca, Pluton ile de son derece sert ve yoğun bir etkileşim içinde bulunduğunu söylemek gerekiyor.

Özellikle Mars-Pluton arasındaki bu etkileşim, sert olaylar sonucunda ortaya çıkan değişimleri haber veriyor. Ayrıca, yeni bir şeylerin ortaya çıkması için yıkılması gerektiğini sembolize eden bu gökyüzünün konumu değişiklikleri yıkarak gerçekleştiriyor. Bu etki aynı zamanda kriminal olayların artabileceğini de haber veriyor.

İletişim denilince zodyaktaki burçlar arasında ilk akla gelen İkizler'dir.

Merkür'ün idare ettiği İkizler burcu, bol bol seyahatler, bilgi alış-verişleri ve hızlı seyreden zihinsel faaliyetleri sembolize eder. Konu haberleşme olduğu zaman, kimse bir İkizler ile yarışamaz. Haberi kaynağından bulup çıkartır ve ulaştırılması gereken yere son derece hızlı ulaştırır.

İnsan ilişkileri ve yapılacak organizasyonlarda İkizler tiplerinin üzerine yoktur. Hemen her tipten ve değişik kültürlerden herkes arkadaşı olabilir ve hemen her ortama çok kolay uyum sağlayabilir.

Tabii böylesine yoğun bir iletişim trafiğine sahip olan biri için verilen sözleri yerine getirmek hayli zor bazen de imkansız olabilmektedir. Yani size verdiği sözü yerine getiremeyebilir. Kimbilir aynı saatte buluşmak için daha kaç kişiye söz vermiştir. Ve bunların hiçbirini yerine getirmeyip o sırada yolda yürürken rastladığı arkadaşıyla ani bir program yapabilir ve bütün sözlerini unutabilir. Siz de haklı olarak kızabilirsiniz.

Ancak, bir İkizler tipine darılmak mümkün değildir. Onda sanki ‘‘şeytan tüyü’’ vardır ve en sinirli kişiyi bile yumuşatmakta üstüne yoktur. Üstelik size öyle açıklamalar yapacaktır ki, ona hak verecek ve bir de kızdığınız için üzüleceksiniz.

İşte, İkizler insanlarının hitabet sanatını çok iyi kullanabilmeleri ve hızlı hareket eden zihinleriyle başa çıkabilmek mümkün değildir. Bu nedenle boşuna sinirlenmek yerine (Nasıl olsa sizi de ikna edecektir) en iyisi ona alışmaktır. Üstelik o hiç de sanıldığı gibi sorumsuz değildir. Sadece düşünceleri gibi dikkati de hızlı yön değiştirir ve önceki sözlerinin hepsini bir anda unutup mevcut duruma konsantre olur.

Şu sıralarda Mars'ın İkizler'e verdiği güçlü enerji, zaten yerinde duramayan İkizler'i daha da hızlandıracak ve gözünüzle takip etmekte zorlanacaksınız. Sadece hareketlerine değil, sözlerine yetişebilmekte hayli zor gelecek. Çünkü, Mars'ın verdiği yüksek potansiyelli enerjiyi her alanda kullanabilirler.






 








Yazarın Tüm Yazıları