Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür koç burcunda dolaşıyor

Merkür'ün balık burcundaki yolculuğu bugünden itibaren bitiyor ve koç burcunda dolaşmaya başlıyor.

Merkür, koç burcunda daha rahat olduğu için bugünden itibaren ilişkilerin çok daha aktif olacağı söylenebilir. Gizemli ve mistik toplantılar yerine eğlenceli partiler ve neşeli toplantılar dönemi başlıyor.

Özellikle edebiyat alanında çalışmaların artacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu ateşli tartışmaların yapılacağını gösteriyor.

Koç burcundaki Merkür, fazla hesap kitap yapmadan aklınızdan geçenleri hızlı ve düzgün bir biçimde söyleyebilmenizi sağlıyor. İçgüdülerin öne çıkacağı bu devre içinde fikirlerinizi zeki ve yaratıcı bir biçimde ifade edebilir, münazaralara aktif bir biçimde dahil olabilirsiniz.

Merkür'ün bu konumu ateşli tartışmalara neden olsa bile fikirlerin hızla yer değiştirmesi de söz konusudur. Başka bir bakış açısından durumu farklı değerlendirmeye, buna bağlı olarak önceden savunulan fikirlerin dışında fikirler ileri sürmeye neden olacağı için, uçuşan fikirler arasında kalma olasılığı da var. Fakat, ne olursa olsun tartışmalar, münazaralar, yazılı ve sözlü ifadeler açısından son derece yoğun bir dönem. Tabii bu arada dostlukları, arkadaşlıkları pekiştirmek için pek çok fırsat ortaya çıkabilir, fuar ve sergiler gezilebilir, eğlenceli organizasyonlar yapılabilir.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar elbette ki, koçlar. Üstelik şu sıralarda Mars'da koç burcunda dolaşmaya başladığı için tartışmalar, çok daha ateşli boyutlara ulaşabilir. Özellikle 21 Mart-15 Nisan günleri arasında doğmuş olanlar güçlü bir biçimde Merkür-Mars enerjilerinden çok fazla etkilenecekler. Çünkü, Merkür en fazla koç burcunun 21 derecesine kadar kadar ilerleyebilecek. Daha sonra geri dönecek. Tabii bu arada Mars geçip gidecek. Bunun sonucunda da tarihlerini belirttiğim koçlar etkilenecek, diğerleri ise, aynı derece etkilenemeyecekler.

Merkür'ün geri gitme hareketi sırasında ortaya çıkacak etkileri, geri gitmeye başladığı gün yazacağım. Şimdi, Merkür-Mars etkilerine geri dönelim.

Gökyüzünün bu konumu sizi sabırsız, telaşlı, yerinde duramayan, kolay parlayan biri yapacağı için ilişkilerinizde her zaman olduğundan daha tedbirli davranmalısınız. Kırıcı olabileceğiniz gibi, çevrenizdeki bazı kişilerin sizi kıskanması ve aleyhinizde dedikodular yapması mümkün. Tabii bu arada yanlış anlamalar meydana gelebilir. Duyduğunuz haberlerin doğruluğunu araştırmadan harekete geçmemeli, tepkilerinizi kontrol etmeye çalışmalısınız.

Aile bireyleri, kendinizden genç olan yakınlarınızın sorunları, çocuklar ve iş arkadaşlarınızla aranızda anlaşmazlıklar, sorunlar çıkabilir veya onların sorunlarıyla uğraşmak durumunda kalabilir, tabii bunun sonucunda sıkıntı duyabilirsiniz. Bu arada alkollü içeceklere düşkünlük gösterebilir, yemek ve içki yüzünden sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Bu nedenle sağlığınıza özen göstermeniz gerekiyor.

Bu devre içinde katılacağınız davetler ve toplantıların fazlalığı, yoğun bir iş temposu içine girmeniz de mümkün. Kendinizi aşırı derecede yorabilir, gerilim ve yorgunluk sonucu bünyeniz zayıf düşebilir ve soğukalgınlığı, ateşli hastalıklara yakalanmanız kolay olabilir.

Aslında son derece yüksek potansiyelli bir enerjiye sahip olacaksınız. Şayet biraz tedbirli ve dikkatli bir biçimde bu enerjiyi hedeflerinize yönelterek yapıcı bir biçimde kullanmayı başarabilirseniz, isteklerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.






 








Yazarın Tüm Yazıları