Yasemin Dalkılıç'tan korkutan dalış

Güncelleme Tarihi:

Yasemin Dalkılıçtan korkutan dalış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 00:00

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 1 Mayıs tarihinde rekor dalışı yapmaya hazırlanan Dünya Sualtı Serbest Dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, yaptığı antrenman dalışı sırasında rahatsızlandı.

Haberin Devamı

DALKILIÇ GECEYİ HASTANEDE GEÇİRECEK 

REKORTMEN DALGIÇ KORKUTTU (WEBTV)

DALKILIÇ 100 METREYE BÖYLE DALMIŞTI (WEBTV)

YASEMİN 125 METREYE DALACAK

YASEMİN DALKILIÇ FOTOĞRAFLARI

HASTANEYE BÖYLE KALDIRILDI (GALERİ)

YASEMİN SON DURUMUNU KENDİSİ AÇIKLADI (WEBTV)

DOÇ.DR. ABDULLAH ERDOĞAN: DALKILIÇ SON DERECE İYİ 

Ambulans helikopterle Antalya'ya gönderilen Dalkılıç'ın bilincinin açık olduğu bildirildi. Yasemin Dalkılıç hastneye kaldırıldıktan sonra "Şu an gayet iyiyim.Su bayılması oldu, vurgun yemedim. Genel kontrol için geldim" açıklamasını yaptı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dalkılıç'ın basın danışmanı Nehir Çetiner, "Rutin antrenmanlarının birini yapıyordu. 120 metreye dalıp çıktığında yüzeyde hafif bir sersemlik yaşadığı görüldü. Derhal hazır tutulan helikopter ambulansla Antalya Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yasemin 2 Mayıs'ta rekor denemesine katılacak. Herhangi bir sorun teşkil edecek durum yoktur. Hastanede genel bir sağlık taramasından geçirildi ve durumunda herhangi bir anormallik görülmedi. Vurgun yediğine dair haberler ise doğru değildir. Serbest dalışta bu mümkün değil" dedi.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Eray Dalkılıç'ın durumu ile ilgili açıkmasında şunları söyledi. "Şu anda sağlık durumu gayet iyi. Sadece normal çıkışta kendilerinin de bekledikleri bir bilinç değişikliği olmuş. Yüzeye vardıktan sonra kendisini daha iyi hissetmiş. Dolayısıyla akciğerinde bir sorun olabileceği düşünülüyor. Zaten gelmeden önce önlemlerimizi aldık. Helikopterden durumuyla ilgili bilgi vermişlerdi. Şimdi emin olmak için özellikle akciğer hasarı olup olmadığına dair araştırmalarımızı yapacağız. Daha önce de benzeri bir şey yaşadığını kendisi de söyledi. Şimdi akciğerinden emin olmak için bazı tahliller yapılacak. Yaklaşık 1 saat sonra bu konuda ciddi ve kesin verilere ulaşabileceğiz. Sonrasında ciddi bir durum ortaya çıkarsa yatırarak tedaviye devam edeceğiz.”

Oktay Eray, bir gazetecinin, Yasemin Dalkılıç'ın ağzından ve burnundan kan geldiği duyumunu aldıklarını belirtmesi üzerine, “Bize de öyle bir bilgi gelmişti. Bunun az miktarda kan olduğunu söylediler. Zaten bu bilgi üzerine akciğerle ilgili işlemleri yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Eray, vurgun olasılığı üzerine yöneltilen bir soruya karşılık, serbest dalışlarda vurgunun beklenen bir olay olmadığını belirterek, “Sadece akciğerinde hasar olma riski var. Biz de zaten akciğerle ilgili verilere bakıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!